Semesterhus i Ille-et-Vilaine

I Ille-et-Vilaine finns något för alla som vill ha en aktiv semester. Området bjuder på vacker arkitektur, spännande museibesök och en tur till staden Rennes. Att hyra hus i Ille-et-Vilaine är det bästa sättet att få en inblick i lokalbefolkningens vardag och lära känna den bretonska kulturen.

Ille-et-Vilaine är ett departement i den nordvästra regionen Bretagne. Departementet har fått sitt namn från de två floderna Ille och Vilaine som rinner genom området. Rennes är regionens huvudstad. I regionen Bretagne talar man både franska och bretonska.

Med ett semesterhus i Ille-et-Vilaine får du och din familj en fin chans att utforska den bretonska landsbygden, staden Rennes och de många sevärdheterna i resten av Bretagne. I Bretagne finns konstnärsstaden Pont-Aven, vacker natur, stränder och de forntida minnesstenarna megaliter. En egen bostad ger er möjlighet att själva bestämma över er semester. Ni kan komma och gå som ni vill, laga mat i eget kök eller gå på restaurang. Det blir en mer unik semester helt enkelt.

Feriehuse i Ille-et-Villaine - St Malo

Populära semesterhus i Ille-et-Vilaine

Loading...

Djurvänliga semesterhus i Ille-et-Vilaine

Loading...

Semesterhus med pool i Ille-et-Vilaine

Loading...

Semesterhus med flexibel ankomst i Ille-et-Vilaine

Loading...

Besök Rennes - Bretagnes huvudstad

Mellan floderna Ille och Vilaine ligger universitetsstaden Rennes. Om ni hyr ett semesterhus i Ille-et-Vilaine måste ni passa på att besöka Rennes spännande museum. Här finns ett stort interaktivt teknikmuseum där besökarna kan följa utvecklingen från röksignaler till det moderna sättet att kommunicera, tre konstmuseum, ett museum som visar livet i Bretagne och ett som handlar om Rennes landsbygd.

Rennes är en stad med vackra kyrkor och katedraler att besöka. En tur till 1500-talskatedralen Saint-Pierre rekommenderas. I stadskärnan finns också de traditionella trähusen till allmän beskådan. Vid den stora branden 1720 förstördes över 900 hus och byggnader. I dag har man behållit många träbyggnader i stadskärnan, till exempel vid Place Sainte-Anne.

I närheten av Rennes finns även fortifikationer som till exempel Les Portes Mordelaise och La Tour Duchesne. Rennes är även berömt för sina vackra parker. Le parc du Thabor och Le Parc des Gayeulles, nordöst om Rennes är värda ett besök.

Så här enkelt är det att hyra hus i Ille-et-Vilaine

Är du intresserad av att semestra i Bretagne och besöka den spännande staden Rennes? Då kan du och din familj boka lägenhet eller semesterhus i Ille-et-Vilaine på Novasols hemsida. Vi på NOVASOL har förmedlat semesterbostäder sedan 1968 och finns i stora delar av Europa. Det gör att NOVASOL kan erbjuda ett stort antal semesterhus i Bretagne. Sedan 1990 har vi även säljkontor i Sverige. Hit kan du ringa om du till exempel vill veta mer om hur det är att hyra boende i Bretagne. Din trygghet är viktig för oss. Därför besiktas alla våra hyresobjekt regelbundet av vår personal och i hyresbeloppet ingår en trygghetsförsäkring med bland annat ett avbeställningsskydd. Varmt välkommen till oss när du ska hyra hus i Ille-et-Vilaine!