Semesterhus i Dordogne

Är du intresserad av historia, natur, kultur eller vin? Då borde du hyra hus i Dordogne. Här finns något för alla, vare sig du och din familj vill ha en avkopplande ledighet eller är sugna på äventyr. Besök mänsklighetens vagga, områdets berömda vingårdar eller upplev den fantastiska naturen.

Departementet Dordogne ligger i regionen Aquitaine. Områdets största städer är Périgeux och Bergerac. Skillnaden mellan att stanna några dagar på en plats eller att till exempel hyra ett semesterhus i Dordogne är stor. Att hyra hus i Dordogne innebär att du får uppleva lokalbefolkningens vardag, kommer närmare kulturen och lär känna platsen på riktigt. En mer unik semester helt enkelt.

Wein in der Dordogne - Ferienhaus Dordogne

Populära semesterhus i Dordogne

Loading...

Djurvänliga semesterhus i Dordogne

Loading...

Semesterhus med pool i Dordogne

Loading...

Semesterhus med flexibel ankomst i Dordogne

Loading...

Följ historien tillbaka till mänsklighetens vagga

En längre vistelse ger dig och din familj många möjligheter att utforska de förhistoriska grottmålningarna i Vézèredalen och besöka det förhistoriska nationalmuseet där ni får en inblick i hur våra förfäder levde. Om ni tänker hyra semesterhus i Dordogne får ni även chans att besöka områdets slott. I Dordogne finns 1001 slott som till exempel det vackra Château Jumilhac och medeltida byar som till exempel Sarlat. Fascineras över arkitekturen och låt barnen leka att de levde på medeltiden.

Ta med familjen på äventyr

Dordognes fem floder Dordogne, Vézére, Isle, Dronne och Auvézère lockar många kanotälskare. Från kanoten kan hela familjen uppleva området på ett annorlunda sätt. Längs floderna finns mysiga pick-nickställen och även barnvänliga badplatser. Att hyra ett hus i Dordogne ger familjen gott om tid att upptäcka flodernas hemligheter. I området finns även möjligheter att rida och åka mountainbike.

En semester för alla som älskar mat och vin

Att hyra semesterhus i Dordogne innebär att du själv kan sno ihop en måltid av närproducerade franska råvaror. Men tillbringa inte hela semestern i köket, i Dordogne finns många restauranger och ett flertal som är till och med nämnda i den berömda Michelinguiden. Om du älskar mat måste du också passa på att besöka områdets matrutter: Foie gras-rutten, nöt-rutten och äppel-rutten. I Dordogne finns även flera delikatessmuseer som till exempel tryffelmuseet, foie grasmuseet och chokladmuseet.

En anledning till att hyra hus i Aquitaine är för att kunna besöka landets fantastiska vingårdar, provsmaka viner och få en inblick i vinproduktionen. Dordogne är inget undantag. I området finns vingårdarna vid Bergerac eller Monbazillic. Här finns också en vin-rutt. Med bil ökar möjligheterna ytterligare. Ta en tur till vinets huvudstad Bordeaux och besök vingårdarna i närheten. En biltur till granndepartementet Landes ger en möjlighet att provsmaka Cognacs mindre kända släkting Armagnac.

Ett enkelt sätt att hyra semesterhus i Dordogne

Blev du intresserad av att hyra hus i Dordogne och uppleva Frankrike som en fransman kan du boka semesterhus via Novasols hemsida. Novasol har funnits sedan 1968 och är idag norra Europas största förmedlare av kvalitetssäkrade semesterbostäder. Det är säkert att boka semesterhus och lägenheter via Novasol. Alla hyresobjekt inspekteras regelbundet av våra representanter för att din trygghets skull. Om du skulle vilja veta mer om hur det till exempel är att hyra semesterhus i Aquitaine, kan du ringa till vår svenska kundservice. Välkommen till oss!