Semesterhus i Landes

Feriehuse i Les Landes

Semesterhus i Landes

Landes är ett departement i den franska regionen Aquitaine. Bestämmer du dig för att hyra hus i Landes, kan du vänta dig en riktigt skön och spännande semester.

1905 myntade den franske journalisten och poeten Maurice Martin uttrycket silverkusten om Landes kustremsa. Stranden och framför allt de höga vågorna gör att området är mycket populärt bland surfare. Om du hyr semesterhus i Landes under augusti får du inte missa världsmästerskapet i surfing. En etapp av tävlingen går årligen av stapeln i staden Hossegor. Här ligger även det franska surfförbundets högsäte.

Populära semesterhus i Les Landes

Loading...

Djurvänliga semesterhus i Les Landes

Loading...

Semesterhus med pool i Les Landes

Loading...

Semesterhus med flexibel ankomst i Les Landes

Loading...

Njut av livet på franskt vis

I Landes kan du koppla av på andra ställen än på stranden. Området är även ett paradis för spa-fantaster. Om du bor i en semesterlägenhet i Landes kan du passa på att besöka staden Dax som har ett flertal välgörande termalbad där du kan skämma bort kroppen med hett mineralrikt vatten eller skönt lerbad. En annan spa-ort i närheten är Eugénie les Bains.

Några av Frankrikes mest kända kockar kommer från Landes. Alain Ducasse, Alain Dutournier och Michel Guérard kommer alla från området. Att leva gott är en viktig del av livet i Landes. Här har varje by sin speciella fest. Ta reda på vilken dag din by firar när du ska hyra hus i Landes.

Vill du verkligen uppleva själ och traditon när du hyr semesterhus i Landes, kan du passa på att titta på de berömda course landais som är en mer human version av den spanska tjurfäktningen. Enligt traditionen använder man sig av kor och inte tjurar, man dödar heller inte djuret efteråt.

Provsmaka Cognacs mindre kända släkting

Området Bas Armagnac som är en del av Landes, är ett av de områden där man gör brandyn Armagnac som man skulle kunna kalla för Cognacs mindre välkända kusin. För att tillverka det fatlagrade vindestillatet används elva olika druvor som lagras mellan 4 till 20 år.

När man destillerar drycken använder man bland annat en enkelpanna och destillerar till en mycket låg alkoholhalt (runt 55 procent). Det gör att Armagnac kan uppfattas som mer robust och jordig än till exempel Cognac. Om du ska hyra hus i Aquitaine kan du besöka vingårdarna och ta reda på om du föredrar Cognag eller Armagnac.

Ett klick från att hyra hus i Landes

Är du och din familj nyfikna på att uppleva det fantastiska området Landes, kan ni boka hus eller hyra lägenhet i Landes via Novasols hemsida. Vi på Novasol har hyrt ut semesterbostäder sedan 1968 och vi är Sveriges största förmedlare av kvalitetssäkrade semesterhus i dag. Varje objekt inspekteras av våra representanter för att ni ska kunna känna er trygga när ni ska hyra hus i Frankrike. Novasol finns i stora delar av Europa och har ett härligt utbud av semesterlägenheter och semesterhus i Landes. Vous êtes les bienvenues chez nous!