Hyra hus i Vaucluse

Välkommen att hyra hus i Vaucluse för en underbar semester med möjlighet att uppleva sydöstra Frankrike. Är det sol som lockar? Här skiner nämligen solen nästan året runt. Vaucluse ligger dessutom perfekt till mellan fjällen och havet och det finns något för alla här. Oavsett som du söker avkoppling eller vill önskar en mer aktiv semester. 

Vi har ett stort utbud för dig som vill hyra hus i Vaucluse med omnejd. Här finns bred variation av semesterbostäder, såsom olika husstorlekar, prisklasser och faciliteter. Till exempel erbjuder vi många boenden där det är tillåtet att ta med sig sitt husdjur. Perfekt för den som vill hyra hus i Vaucluse med hund till exempel. Om det är istället närhet till bad som lockar – kolla gärna in vårt sortiment av boenden i Vaucluse med pool.  

Passa på redan idag att ta med dig familjen för en härlig semester i sydöstra Frankrike genom att boka semesterbostad i Vaucluse.

Ett semesterhus i Vaucluse med pool

Populära semesterhus i Vaucluse

Loading...

Djurvänliga semesterhus i Vaucluse

Loading...

Semesterhus med pool i Vaucluse

Loading...

Semesterhus med flexibel ankomst i Vaucluse

Loading...

Upptäck det sydfranska vackra landskapet

Varje år lockar det franska departementet Vaucluse i regionen Provence turister. Ett av det främsta skälen är det otroligt vackra och varierande landskapet. Här har du Medelhavet i söder, Alperna i öst och floden Rhône som gränsar till området. Där emellan präglas landskapet av böljande solblekta kullar, fält av gröna och mörkblåa vinrankor samt stora områden täckta av lavendel. 

För många symboliserar Vaucluse med omnejd bilden av sydfrankrike och ett måste är att åka på en biltur och upptäcka områdets natur och landskap. Längs med vägen kommer du sannolikt stöta på flera pittoreska byar med kullerstensgator och trevliga torg som är värda ett stopp. Ett ytterligare tips är att försöka ta sig till bergsmassivet Luberon som bjuder på enastående vyer. 

Om du har valt att hyra hus i Vaucluse har du möjlighet att uppleva fantastiska landskap som kännetecknar de södra regionerna i Frankrike!

Upplev Vaucluses kulturpärlor

När du bokar boende i Vaucluse finns det massor att se och uppleva i kulturväg. Om du älskar film kommer du med största sannolikhet trivas här. Här kan du nämligen gå i filmstjärnors fotspår när du strosar längs med gatorna och områden där många filmer har spelats in. ”Manon des sources”, ”Le Hussards sur le tiot”, ” A good year” och ”Swimming Pool” är exempel på filmverk som har filmats i Vaucluse. 

I området finns det återkommande festivaler som är populära bland fransmännen likväl som turisterna. En av dem är Avignonfestivalen – känd för mordern dans och teater – som är en omtyckt bland både barn och vuxna.

Annars är det värt att åka runt i regionen och upptäcka byar och städer som allt som oftast är kulturellt berikade med gamla byggnader och kyrkor från olika tidsepoker samt museer.

Nedan listar vi städer som erbjuder kulturella sevärdheter: 

  • Avignon 

  • Orange 

  • Monteux

  • Cavallion

En uppsjö av historiska sevärdheter

Utöver det fantastiska landskapet är Vaucluse intressant ur en historisk synvinkel. Här finns det gott om historiska monument. Till exempel den berömde Palais des Papes i Avignon som översätts till Påvepalatset på svenska. Palatset tillhör en av de största byggnaderna från medeltiden och är ett måste att se! Inte långt ifrån finner du även den vackra bron Pont d’Avignon.

En annan sevärdhet är att åka till synagogan i staden Carpentras som betraktas som en av de äldsta i Frankrike som fortfarande används. Därefter är ett besök i Mont Ventoux att rekommendera där du kan beundra den antika teatern. Men detta är bara en bråkdel av platser och byggnader att se! Därför har du när du väljer att boka boende i Vaucluse en perfekt utgångspunkt för att upptäcka områdets alla sevärdheter!

Njut av det franska köket

För alla som uppskattar fransk mat är Vaucluse perfekt för härliga kulinariska upplevelser. Här finns det en uppsjö av vingårdar som producerar några av de bästa franska vinerna, till exempel Côte du Rhône. Ett besök på en vingård är därför ett måste om man vill testa viner av hög kvalité. 

När det kommer till mat står de lokala råvarorna i centrum. Här finns det till exempel meloner, körsbär, solmogna zucchidu eller auberginer och svart tryffel som är typiska för området. Glöm inte heller under din semester att smaka på det goda brödet Faugasse. För den som söker god mat och vin är det en god idé att boka boende i Vaucluse för en härlig semester.

Boka boende i Vaucluse direkt online

NOVASOL har sysslat med stuguthyrning i över 50 år och vi har längs med vägen samlat på oss värdefulla erfarenheter för att göra just din semester lyckad. Idag bygger vårt system på kvalité och trygghet vilket garanteras när du väljer att hyra hus i Vaucluse till exempel.  

Du kan enkelt boka direkt online på vår hemsida eller kontakta vår kundtjänst på NOVASOL, så hjälper vi dig att hitta ditt drömboende. Våra semesterhus är eftertraktade i södra Frankrike och det är därför en god idé att redan nu boka boende i Provence.