Hyra hus i Grasse

Boka ett semesterhus i Grasse och upptäck den charmiga medeltida staden – känt för sin parfymproduktion sedan slutet av 1700-talet. Här finner du väldoftande fält av lavendel, rosor och jasmin som omger staden och som även används i framställningen av ortens parfymer. 

Den mysiga stadskärnan består bland annat av många trottoarkaféer, barer och restauranger med lokala specialiteter. Om du vill ta ett dopp i havet vid den franska rivieran är det endast en kort bilresa bort. Upplev regionen Provence med nära och kära genom att boka en av våra semesterbostäder i Grasse.

Grasse i Provence, Frankrike

Populära semesterhus i Grasse

Loading...

Semesterhus med pool i Grasse

Loading...

Semesterhus med flexibel ankomst i Grasse

Loading...

Grasse – parfymens centrum

Grasse är särskilt känt för sin produktion av parfymer och de tre historiska parfymtillverkarna – Fragonard, Galimard och Molinard – erbjuder guidade turer där du kan lära dig allt om parfymkonsten. På Musee International de la Parfumerie kan du lära dig om historien kring parfymtillverkning i området. I den tillhörande trädgården – Les Jardins du MIP –  kan du se och lukta på de många växterna och plantorna som används i framställningen av parfymerna.

Utöver ett besök på något av de stora parfymtillverkarna, bjuder Grasse in till rofyllda promenader på de pittoreska gatorna och stunder för en kopp kaffe eller ett glas vin på ett av alla stadens trottoarkaféer eller barer. Passa även på att uppleva stämningen på stans livliga marknad där du kan fynda. Dessutom finns det flera kyrkor i Grasse som är värda ett besök och framförallt den vackra Notre-Dame du Puy-katedralen från 1100-talet är ett måste!

Utsikt från boende i Grasse med pool

Upplev Provences vackra natur och sevärdheter

Det finns mycket att uppleva när du hyrt ett boende i Provence. I området kring Grasse finns det många idylliska byar som är omringade av vingårdar, olivlundar och lavendelfält. När du har valt ett av våra semesterhus i Grasse har du tillgång till storslagen natur och närhet till många sevärdheter i Provence.

Under sin semester i området bör man stanna till vid den vackra sjön Saint Cassien som ligger en kort biltur från Grasse. Här kan du njuta av den härliga naturen och atmosfären. Nära till Grasse hittar du även de gamla grottorna Audides som tidigare har bebotts av familjer. I den anslutande förhistoriska parken finns det också fridlysta blommor.

Ett tips är att ta tillfället i akt och besöka en av de många antikvitet- och matmarknader. Här kan du fynda och smaka på god fransk mat gjort på lokala råvaror. Ett annat måste är att se en av regionens kloster som är öppen för allmänheten.

Vill man byta ut det lugna tempot mot livlig stämning bör du naturligtvis åka till några av de många kända städerna längs franska rivieran, till exempel Saint Tropez, Cannes och Nice för att nämna några.

Upplev Provences vackra natur

Massor av motionsmöjligheter under din semester

När du väljer att hyra hus i Provence med Grasse som bas finner du många möjligheter till motion. I regionen finns nämligen över tusen vandringsleder med varierande svårighetsgrad. Du kan även njuta av det vackra landskapet på cykel. Vill du utmana dig själv finns det gott om möjligheter till klättring i Provence-bergen eller ”Conyoning” längs de livliga floderna.

Semesterhus i Grasse med pool

Boka din semesterbostad i Grasse direkt online

NOVASOL har verkat inom stuguthyrning sedan 1960-talet och har längs med vägen utvecklat ett system som erbjuder trygghet och kvalité. Här på vår hemsida finner du ett brett utbud av boenden i Grasse med omnejd att välja mellan och vi har många semesterbostäder med pool i Provence. Använd funktionen för filtrering så att du lättare hittar ett boende som passar just er. Exempelvis om det är just pool som är viktigt. 

Du kan självklart göra andra val, som till exempel typ av boende. Välj mellan att hyra hus eller en trivsam semesterlägenhet. Du kan antingen boka din semesterbostad direkt här online på vår hemsida eller genom att ringa till oss. Vi hjälper gärna dig så att du en härlig semester. Du är varmt välkommen till oss för att hyra hus i Provence – till exempel i Grasse.