Semesterhus på Franska Rivieran Côte d'Azur

Franska Rivieran, eller Côte d Àzur, som fransmännen säger, står för glamour, glans och jetset. Men det tar inte lång tid förrän man upptäcker det fantastiska landskapet och att städer som Nice, Cannes och St Tropez lever sitt eget liv. I mitten av 1800-talet kom de första turisterna - för att slippa den kalla och trista vintern i norra Europa - hit ner till Frankrikes solkust. Sedan dess har städerna formats av många händer och många tjusiga villor har byggts och därmed skapat dagens bild av Franska Rivieran - som vi inte kan tänka oss annorlunda.

Hamn vid Côte d'Azur i Frankrike

Populära semesterhus i Côte d'Azur

Loading...

Djurvänliga semesterhus i Côte d'Azur

Loading...

Semesterhus med pool i Côte d'Azur

Loading...

Semesterhus med flexibel ankomst i Côte d'Azur

Loading...

Pärlband av semesterorter

Sommartid är det trångt överallt, så det är bäst att ta med lite tålamod på semestern, om man skall köra bil genom Cannes eller Nice. Men bli inte förskräckt - det finns faktiskt fortfarande platser, dit inte turismen hunnit: ensliga vikar, små stigar och lugna skogar.

Naturen är helt fantastisk och bjuder på en stor mångfald. Kusten vid Toulon är klippig, men ändå finns här några av Frankrikes finaste stränder. Längre österut, där ett bergsmassiv närmar sig Medelhavet, ligger Cap Bénat och halvön med St Tropez.

Bara några kilometer in i landet kommer man till härliga, gamla byar, vinodlingar, olivlundar, och pinjeskogar, vars doft blandar sig med den från lavendel, vild timjan och rosmarin. Floder som Estéron, Loup, Roya eller Verdon rinner fram genom bergsklyftor och passerar små byar. Det pittoreska landskapet är idealiskt för vandringar och cykelturer. Här finns mycket att göra både för den sportintresserade och för den som gillar andra aktiviteter. Eller så kan man bara promenera runt på gatorna och kanske titta på när några spelar boule.

Passa på och njut av det goda franska köket, den smakrika olivoljan och vitlöken, som ju också hör till. Smaka på någon av alla fiskrätter och drick ett glas torrt vitt vin till. Och vad kan vara bättre utgångspunkt för en vistelse på Franska Rivieran än att bo i ett semesterhus eller i en semesterlägenhet.

Boka boende på franska rivieran

Hos NOVASOL kan du hyra hus och semesterlägenheter i Côte d Àzur för semestern. Här på vår webbplats visar vi samtliga semesterbostäder i Frankrike som finns lediga och däribland utbudet i Côte d Àzur. Alla boenden i Frankrike inspekteras av vår egen franska personal innan de tas in i sortimentet och vårt Trygghetspaket ingår alltid automatiskt i din bokning. Så vill du hyra hus i Provence gör du tryggt och säkert hos oss. Välkommen till NOVASOL och vårt utbud av semesterbostäder i Côte d Àzur!