Hyra hus i Aix-en-Provence

Vågornas brus, ljudet av cikador, ljumma sommarvindar… låter det som något för dig? Vänta då inte och boka din semesterbostad i Aix-en-Provence i Frankrike. 

Staden har en speciell och härlig atmosfär som ger dig lust att uppleva det bästa av den. För att hjälpa dig med att planera semester i Aix-en-Provence erbjuder NOVASOL gott om av semesterbostäder att hyra i Bouches-du-Rhône och Aix-en-Provence. Du finner hela vårt utbud av lediga semesterhus och lägenheter här på vår hemsida där du också bokar ditt boende direkt online.

Boende med pool i Aix-en-Provence, Frankrike

Populära semesterhus i Aix-en-Provence

Loading...

Djurvänliga semesterhus i Aix-en-Provence

Loading...

Semesterhus med pool i Aix-en-Provence

Loading...

Semesterhus med flexibel ankomst i Aix-en-Provence

Loading...

Sevärdheter och attraktioner i Aix-en-Provence

Vad finns det att upptäcka och göra i Aix-en-Provence under semestern? Vissa saker får man inte missa, som exempelvis katedralen Cathédrale Saint-Sauveur d’Aix-en-Provence. Detta ståtliga byggverk från 1200-talet har byggts om med tiden och är därför särskilt intressant för alla som gillar att upptäcka gammal arkitektur. Samma gäller kyrkan Saint-Jean-de-Malte d’Aix-en-Provence som absolut också är värt ett besök.

Gillar ni att flanera kring stadens gator, så kommer ni till slut att hitta till Cours Mirabeau. Denna esplanad byggdes från början för dåtidens hästdroskor och fotgängare. Esplanaden är runt 440 meter lång och 42 meter bred och är därmed en av stadens mest populära. 

Fontänerna och torgen skapar stadens särskilda charm. Som exempel, finns här fontänen Fontaine du Roi René och Fontaine Moussue på Cours Mirabeau samt fontänen med de fyra delfinerna, Place des Quatre Dauphins. Staden huserar inte mindre än 23 fontäner, så passa på att hitta din egna favorit under din semester i Aix-en-Provence.

Fontän i Aix-de-Provence

Natur, kultur och mat

Att hyra semesterbostad i Aix-en-Provence ger dig också inblick i den mediterrana vegetationen, exempelvis i parken Parc Jourdan. Här kan du ta det lugnt med familjen och ta en välbehövlig paus. Parken är hela 40 hektar så packa picknick korgen och trädgärdsspel och se fram emot en härlig dag i grönskan.

Gillar man kultur och vill lära känna Aix-en-Provence på denna punkt kan man också lära sig om områdets kända målare Paul Cézanne och besöka hans gamla ateljé. 

Ni som gillar vin får inte missa att prova på lokala viner från Provence, där man kan köpa med hem en och annan flaska från små, lokala producenter. Området är fyllt av vingårdar, så passa på att ta en rundtur och prova några olika producenter när ni är i området. Allt detta går att upptäcka genom att hyra ett semesterhus eller en semesterlägenhet i Aix-en-Provence hos oss på NOVASOL.

Hus att hyra i Aix-en-Provence med pool

Upptäck Provence

Även för de som vill vara aktiva på semestern finns det att upptäcka saker från sitt semesterhus i Aix-en-Provence. Exempelvis fördämningen Barrade de Bimont i Saint-Marc-Jaumegarde, bara 20 minuter från staden, överraskar med en storartad  utsikt och en spännande stig till toppen av berget montagne Sainte-Victoire. Njut av den hisnande utsikten uppifrån muren och blicka ut över det blåa vackra vattnet och den grönskande vegetationen.

Önskar ni även att uppleva kusten under semestern så är det bara runt 40 minuters bilresa till kuststäderna Martigues, Carry-le-Rouet, Mareseille eller Cassis, här finns flertalet möjligheter att åka på en upptäcktsresa. Upplev allt detta och vad hela regionen har att erbjuda på bästa sätt genom att hyra hus i Provence.

Boka boende i Aix-en-Provence

Genom att hyra hus eller semesterlägenhet i Aix-en-Provence med NOVASOL kan du vara säker på att hitta rätt boende för just ert resesällskap. Önskar ni semesterboende för två, eller semesterhus för större sällskap, ni hittar det hos oss. Förutsatt att ni är ute i tid vill säga – först till kvarn gäller och det är många som söker boende i Provence för semestern! Varmt välkomna att hyra boende i Aix-en-Provence.