Hyra hus i Mougins

I den idylliska bergsbyn Mougins har du möjlighet att uppleva äkta fransk landsbygd. Staden bjuder på en romantisk atmosfär blandat med provensalsk charm för dig som är ute efter riktig avkoppling på din semester.

I Mougins är stämningen lugn och du får verkligen ta del av vilopulsen här. Bara 15 minuters bilresa bort så finner du också Cannes läckra stränder och hektiska nattliv. Väljer du att boka boende i Mougins får du med andra ord uppleva det bästa av två världar. Både det autentiska lugnet i staden och närheten till Côte d’Azur

Allt detta kommer utan tvekan bidra till att ge dig en helt underbar semester i Frankrike.

Mougins i Frankrike

Populära semesterhus i Mougins

Loading...

Semesterhus med pool i Mougins

Loading...

Semesterhus med flexibel ankomst i Mougins

Loading...

Stränder i närheten av ditt boende i Mougins

Det finns en hel del stränder i detta område. Vi har valt tre som vi speciellt vill tipsa om.

  • Plage du Casino Beach, Cannes La Croisette: En gyllene sandstrand i hjärtat av Cannes. Här trängs badlejon med soldyrkare - och alla vi andra. Stranden i sig är gratis, men närliggande parkering kan vara ganska dyr. Det finns gott om kaféer och restauranger i närheten. 

  • Plage Mace Beach, Cannes La Croisette: Här hittar ni ännu en gyllene sandstrand i Cannes centrum. Här finns toaletter, duschar och livräddare. Du har även möjlighet att parkera i närheten mot avgift. 

  • Plage des Rochers Beach, Cannes - La Bocc: En härlig sandstrand med klippor för dig som vill bada lite mer ostörd. På denna strand är det sällan trångt och här finns både duschar och gratis parkering.

Vill du ta en paus från strandlivet, kan du även hyra hus med pool i och omkring Mougins.

Hus med pool i Mougins

Sevärdheter i Mougins

I hjärtat av Mougins hittar du den vackra St Jacques-le-Majeur-kyrkan. Här kan du få uppleva den ursprungliga sakristian från 1100-talet. 

Utöver detta finns en mängd spännande museer att ta en titt på i staden. Bland annat det lokala historiska museet som bjuder på gamla romerska skulpturer samt arkeologiska fynd från området. I den gamla "tvättstugan" vid stadsporten kan du se olika konstutställningar - båda muséerna har fri entré. Det finns också gott om gallerior och konstworkshops runt om i staden.

Boende i Mougins med pool

Utflykter och aktiviteter att ta del av på din semesterresa

Ett sätt att lägga en extra dimension till din semester är att utforska naturen i området. Du kan exempelvis ta en tur till den vackra Lotus-dammen, där lotusarna är i full blom under sommaren. Platsen är perfekt för en picknick och för att spendera några underbara timmar i den orörda naturen. 

Du bör inte heller missa att göra ett besök i parfymorten Grasse där du kan lära dig allt om parfymkonstens mysterier. 

Slutligen är det också värt att ta vägen förbi någon av de lite mer kända städerna längs Côte d'Azur; Saint-Tropez, Cannes eller Nice. Där hittar du ett rikt nattliv och en mängd spännande shoppingmöjligheter.

Ett stort utbud av lägenheter och hus i Côte d´Azur

Skulle du inte hitta något boende i Mougins har vi utöver detta ett brett utbud för dig som är ute efter boende i Côte d’Azur.

Väljer du att hyra hus i Provence och Mougins med NOVASOL kommer du att få uppleva äkta provencalsk charm i detta idylliska område - samtidigt är du nära inpå många spännande stadsupplevelser samt sol, sand och bad.

Välkommen att hyra hus i Mougins och i Frankrike!