Hyra hus i Carpentras

Carpentras, som ligger bekvämt vid foten utav berget Mont Ventoux, erbjuder dess besökare en inblick av deras grandiosa ockra fasader, mysiga gränder och vackra fontäner. Annars kan du alltid hyra hus i Carpentras med pool! Att besöka Carpentras är ett sätt att verkligen komma ett steg närmre den provensalska vägen att leva!

I hjärtat av ett rikt agrikulturellt fält i Provence finner du denna vackra lilla pärla till stad. Carpentras representeras som en plats av kvalité, som lätt berättigas i form av dess veckovisa marknad som har hållits igång sedan staden först grundades. Regionen är av naturen fullt troget till sin matkonst, färska frukt och grönsaker, något det kommer att finnas gott om när du hyr ett boende i Carpentras!    

En sann stad av smak och färskvaror, marknaderna i Carpentras är klassade som exceptionella för deras atmosfär och kvalité på deras produkter. Den provensalska marknaden tar över staden varje fredagsmorgon och består utav över 350 säljare, vilket förvandlar dem normalt lugna gatorna till levande konstverk av färger och fruktiga, blommiga dofter. Ett starkt tips till dig som vill uppleva smaken av fransk landsbygd.

Pool till hus att hyra i Carpentras

Populära semesterhus i Carpentras

Loading...

Djurvänliga semesterhus i Carpentras

Loading...

Semesterhus med pool i Carpentras

Loading...

Semesterhus med flexibel ankomst i Carpentras

Loading...

Upplev en stad av konst och historia

Utifrån sin söta dekor och klassiska matkonst så erbjuder även Carpentras besökare en otrolig upplevelse av historisk arkitektur och konst. Till exempel så finns Frankrikes absolut äldsta Synagoga - simpelt kallad ”La Synagogue” – i Carpentras, som fortfarande tjänar sitt syfte än idag! Synagogan har stått i staden sedan 1376 och är Europas näst äldsta. 

Känslan man får av att besöka denna judisk-provensalska relik från äldre (och nya) tider brukar oftast beskrivas som både fascinerande och betydelsefullt utav många. Ett definitivt måste att stanna vid om man bestämmer sig för att hyra hus i Carpentras! 

Där utöver så finns även Hôtel-Dieu sjukhuset och dess farmakopé från 1700-talet, bevarat så fridfullt i dess ursprungliga tillstånd. Ett enormt renoveringsuppdrag som pågår i sjukhuset kommer även att göra det möjligt att hjälpa till med bevaringen av det likgamla biblioteket - Inguimbertines - uråldriga kollektioner av böcker. 

Staden har mycket att tacka för dess originalitet till självaste Påvestolen, specifikt mellan 1200 till 1700-talet. Dess arkitektur var inspirerad från italienska modeller, medans befintligheten av judar – som då skyddades av påven – la grunden till stadens kultur.

Om varken historia eller konst faller dig i smaken, har Carpentras många olika sportaktiviteter. Här finner du bland annat vackra träningsspår längs områdets flodbankar, ett sportkomplex inte långt från staden, samt även ett akvatiskt stadium! Ett semesterhus i Provence erbjuder mycket för många!

Kom nära det historiska Carpentras

Hitta just ditt perfekta semesterboende i Carpentras

Lät denna vackra lilla stad i Provence intressant? Vi på NOVASOL erbjuder en mängd olika hus i Carpentras att hyra! Med över 50 års erfarenhet inom stugförmedling och en av Europas ledande förmedlare av kvalitetssäkrade semesterhus och semesterlägenheter, så är du i rätta händer. Varje boende är besiktigat utav personal från NOVASOL innan det hamnar på sidan, och varje köp är berättigat med vårt trygghetspaket, med bland annat ett avbeställningsskydd och en bästa pris garanti. Så tveka inte på att hyra hus i Carpentras redan idag!