Hyra hus i Fayence

Medeltidsbyn Fayence utstrålar verkligen provencalsk charm och atmosfär. Byn ligger på en bergssida cirka 350 meter över havet, vilket ger en fantastisk utsikt. Fayence är med sitt läge även en perfekt utgångspunkt för att utforska allt vad Provence har att erbjuda.

När du bokar ett semesterhus i Fayence får du dels ta del av den idylliska atmosfär som de små pittoreska bergsbyarna bjuder på, men även de större städerna längs kusten. Inte långt från ditt semesterhus hittar du Nice, Cannes och St.Tropez med sitt rika utbud av restauranger, shoppingmöjligheter och långa stränder.

Fayence i Provence

Populära semesterhus i Fayence

Loading...

Djurvänliga semesterhus i Fayence

Loading...

Semesterhus med pool i Fayence

Loading...

Semesterhus med flexibel ankomst i Fayence

Loading...

Ät, njut och koppla av

Inne i Fayence hittar du restauranger med provencalska specialiteter, mysiga kaféer och ett fåtal barer. Längs de smala gatorna i staden finns ett flertal små men intressanta butiker uppradade där man kan ta sig en shoppingtur.

Om du skulle vilja svalka dig finns här även goda möjligheter för bad. Ta ett dopp i en närliggande sjö, kör till havet eller hyr ett av våra semesterhus med pool? Vi har stort urval av hus med pool i området, där kan du njuta av det sköna klimatet i något mer insynsskyddade omgivningar.

Boende i Fayence med pool utomhus

Sevärdheter och tips för din semester i Fayence

När du ska hyra hus i Fayence har du stora möjligheter att få uppleva stadens historia. I närheten av den gamla stan hittar du en tidigare traditionell stentvättstuga. Längre upp längs bergssidan hittar du ett charmigt litet museum, som bland annat kan stoltsera med en av stadens gemensamma ugnar som användes fram till 1947. Byggnaderna är pittoreska och gator och torg utstrålar en typiskt sydfransk atmosfär, att bara ta en promenad längs de smala gränderna upplever vi är en upplevelse i sig.

Den barocka kyrkan Saint Jean Baptiste från 1685, som ligger mitt i centrum, har ett åttkantigt klocktorn och fantastiska mosaikfönster som bara måste ses. På toppen av staden kan du se ruinerna av det gamla slottet som tidigare varit hem åt Frejus biskopar. Panoramautsikten här är helt fantastisk och Campanilen kan ses på långt avstånd. 

På den lokala marknaden kan du varje dag träffa bönderna i området. De kommer till staden med färsk frukt, grönsaker och en mängd hemlagade specialiteter.

Ett av våra semesterhus i Fayence

Fler aktiviteter

I området kring Fayence finns det otaliga vandringsleder genom olivlundar, vin och lavendelfält. På utomhusteatern Teátre de Vendure kan du uppleva fantastiska teaterspel och konserter under sommaren. Skulle det vara så att du inte väljer något av våra hus med pool finns också en härlig utomhuspool i staden, här kan unga och gamla få ett uppfriskande dopp och njuta av solens strålar. 

Är du ute efter en dag på stranden är det närmaste alternativet Saint-Cassien-sjön. Du kan naturligtvis också ta dig till någon av stränderna i Côte d'Azur om du vill spendera tid vid havet. 

I Provenceområdet finns också gott om möjligheter för den lite mer våghalsige. Varför inte ta del av en guidad ridtur i bergen eller prova på klättring? För de yngsta i familjen finns det flera vattenparker, nöjesparker och djurparker nära.

Hus att hyra i Fayence, Frankrike

Boka boende i Fayence online eller över telefon

Oavsett om du vill boka online eller genom att ringa vår kundservice är du varmt välkommen till oss på NOVASOL för att hyra hus i Provence och Fayence. Tack vare det stora utbud vi har i området är vi säkra på att du kommer hitta något som passar just dig. 

Välkommen att hyra hus i Provence och Fayence inför din nästa semester!