Hyra hus i Montauroux

Hos oss på NOVASOL kan du hyra semesterhus i Montauroux och få en härlig semester. Varje sommar lockar den lilla pittoreska staden besökare och är en mycket populär semesterort. Den kanske mest kända semesterfiraren är den stora designern Christian Dior som till och med lät bygga sitt egna semesterhus här. Med stadens otaliga soltimmar, väldoftande cypresser samt pittoreska smala gator och torg och vackra landskap, så är det enkelt att förstå anledningen till sommarstadens stora dragningskraft. 

När du väljer att hyra en av våra semesterbostäder i Montauroux, kommer du att få uppleva en orörd och rogivande atmosfär i äkta sydfransk anda. Här finns det även utrymme för lata semesterdagar, då NOVASOL har många semesterhus i Montauroux med pool. Vill man bryta av den lugna tillvaron mot livlig stadspuls, finns det många alternativ längs den franska rivieran. Montauroux med omnejd har något för alla!

Semesterhus i Montauroux med pool

Populära semesterhus i Montauroux

Loading...

Djurvänliga semesterhus i Montauroux

Loading...

Semesterhus med pool i Montauroux

Loading...

Semesterhus med flexibel ankomst i Montauroux

Loading...

Tips på utflykter och sevärdheter

Montauroux är beläget på en höjd och byggt omkring ett slott som du fortfarande kan se ruinerna av. Här finns det gott om historiska sevärdheter såsom ruinerna av en romersk viadukt, en medeltida kyrka, flera kapell och välbevarade byggnader från 1700-talet. När du strosar omkring i staden kommer du också lägga märka till de många stenfontänerna som förr i tiden var den lilla stadens befolknings enda tillgång till färskt vatten. 

Sommartid lockar den lilla charmiga staden årligen besökare på grund av sin idylliska stadskärna och härliga naturomgivningar. Den berömda designern Christian Dior var så lyrisk om Montauroux att han till och med hade sitt sommarboende, Château de la Colle Noire, i staden. Idag ägs semesterbostaden av kommunen och är definitivt värt ett besök. 

När du väljer att hyra hus i Montauroux kan du också utforska andra charmiga byar i regionen Provence. Här finns bland annat Callian, Seillans och Fayence för att nämna några.  

Endast en kort åktur bort finner du staden Grasse, som är omgiven av doftande blomfält, och har en mysig gammal stadskärna. Staden går även namnet Parfymstaden och här kan du välja att gå på guidade turer hos någon av Grasses parfymerier. Passa även på att se den anrika katedralen som byggdes under 1000-talet. 

Om du vill byta ut lugnet ute på den franska landsbygden mot shopping i världsklass, livligt nattliv och erkända restauranger medan du är på semester i ett boende i Provence, så är en dagstur till en av franska rivierans berömda städer ett måste. Du kan bland annat välja mellan Saint Tropez och Cannes.

Utsikt från boende med pool i Montauroux, Provence

Söker du äventyr under semestern?

I Montauroux med omnejd kommer motionären och den äventyrslystna inte bli besvikna. Här finns en uppsjö av vandringsleder för både nybörjaren och den erfarna motionären. Du kan välja att antingen gå på guidade turer eller vandra på egen hand och njuta av de unika naturomgivningarna. 

För den som vill krydda till semestern med utmaningar finns det klättring och guidade klättringsturer i hela området. Eller varför inte testa på ”Canyoning” som beskrivs närmast som adrenalinshöjande vandring i bergiga vattendrag. 

Om man inte är ute efter pulshöjande utmaningar under sin semester men vill ändå röra på sig, erbjuder Provence många aktiviteter. Här kan du bland annat ta en runda på golfbanan, spela tennis, cykla, hyra båt eller tillbringa en dag på hästryggen under en guidad tur. Listan är lång.

Natur nära Montauroux i Frankrike

Boka ditt nästa boende i Montauroux hos NOVASOL

NOVASOL har en lång erfarenhet när det kommer till uthyrning av semesterbostäder och har arbetat med semesterhus sedan 1960-talet. Våra nyckelord är kvalité och trygghet och vi besiktar alltid ett semesterhus innan vi tar in det i vårt sortiment. Här på vår hemsida har vi ett mycket stort utbud för dig som vill hyra hus i Frankrike och du kan boka direkt online. Naturligtvis är du också varmt välkommen att kontakta oss när du vill boka semesterbostad i Provence. Vi hjälper dig gärna!