search

Stugor i Midthordland

Från naturupplevelser till Norges näst största stad

Har någon tipsat dig om att hyra stuga i Midthordland till din semester i Norge? Midthordland är ett distrikt i västra Hordaland, och här finner du Vestlandets huvudstad och Norges näst största stad - vackra Bergen. Om du väljer att hyra stuga i Midthordland, kan du se fram emot otaliga upplevelser och attraktioner i och omkring Bergen. 

Även ögrupperna Austevoll och Öygarden ingår i detta distrikt. Här bjuds du in till en fantastisk miljö ute i havet. Med ett semesterhus i Hordaland har du med andra ord många möjligheter, oavsett om du vill se vild och vacker vestlandsnatur, eller uppleva kultur och nattliv i Bergen.

Upplev Bergen under en semester i Midthordaland

Naturupplevelser i Midthordland

Längst väst i regionen ligger Austevoll, Sund, Fjell och Öygarden, där det öppna havet är närmaste granne. Här ligger ett antal stora och små öar som tillsammans bildar ett paradis i havsgapet. Lite längre österut finner vi Bergen, känd som staden mellan de sju fjällen. Dessa berg blir ofta bestigna, och topparna på bland annat Lyderhorn och Lövstakken bjuder på vackra utsikter.

Sevärdheter och aktiviteter

I Bergen står upplevelserna i kö för dig som väljer att hyra stuga i Midthordland. Bland de mest kända attraktionerna finns Bryggen, som är listad på UNESCOs världsarvslista. Strax intill Bryggen hittar du Fisketorget som är en av de mest kända marknaderna i hela Norge. En tur med Flöibanan upp till utkikspunkten på Flöien är också mycket populärt. Tillsammans med Ulriken där du kan ta linbanan hela vägen upp till toppen som ligger 643 meter över havet. Akvariet i Bergen har länge varit det största i sitt slag i Norge och är en rolig attraktion för hela familjen.

Överlag finns det gott om attraktioner och upplevelser att uppleva under en semester i Norge. I synnerhet är det den vackra naturen som verkligen bjuder in till fantastiska upplevelser. Och Midthordland är inget undantag.

Boka boende i Midthordland, Norge

För att hyra stuga i Midthordland till din semester i Norge är du välkommen till oss på NOVASOL. Sedan 1968 har vi arbetat med stugförmedling och faktum är att allt faktiskt började med några få stugor i Norge för uthyrning. Genom åren har utbudet av stugor, semesterhus och semesterlägenheter växt till att idag inbegripa flera tusentals semesterbostäder över hela Europa. Varje stuga är dock unik på sitt sätt. Det personliga utbudet bjuder in till genuina och unika semesterupplevelser. 

Här på hemsidan kan du filtrera sökningen av stugor baserat på just dina önskemål. Om du till exempel är ute efter att hyra stuga i Hordaland där husdjur är tillåtet, klickar du i att resesällskapet är med hund. Då visas enbart stugor som välkomnar husdjur. Kanske vill du också bo nära sjö, ha bastu, ett visst antal sovrum med mera. Gör dina val för att se vilka semesterbostäder vi har som passar just dig. Kom ihåg att också välja reseperiod för att se vilka stugor som är lediga under den period just du vill resa. Vi hoppas att du kommer hitta ditt nästa boende för din semester i Norge, i vårt utbud av stugor i Midthordland.