Stugor i Ullensvang

Välkommen att hyra stuga i fruktbygden Ullensvang i Hordaland fylke och tillika landskapet Hardanger. När du hyr en av våra stugor i Ullensvang, kan du bo nära spektakulära naturupplevelser och varierande aktiviteter under alla årstider. Boka någon av våra stugor i Ullensvang för din nästa semester och upplev allt vad området har att erbjuda.

Hardanger som Ullensvang ligger i

Populära semesterhus i Ullensvang

Loading...

Naturupplevelser med blomsterprakt

Med en av våra stugor i Hardanger bjuds du in till fantastiska naturupplevelser och Ullensvang är inget undantag. Här finner du dig själv nära två av Norges finaste nationalparker; Hardangervidda och Folgefonna. För dig som vill kombinera en stugsemestern med vandring i berg, är Ullensvang utmärkt som resmål.

Blomstringen i Hardanger är ett känt fenomen för många. Från omkring mitten av maj visar tusentals fruktträd sin allra vackraste sida - en upplevelse som alla borde uppleva minst en gång i livet. Snötäckta bergstoppar bildar en kontrastrik bakgrund, vilket gör att hjärtslagen pumpar lite extra. Morell- och plommonträden blommar först, före äpple- och päronträden som följer hack i häl.

Området är idealiskt för dig som vill vandra i fjäll och fjord under din semester i Norge. I Ullensvang finns många organiserade vandringsleder. Du kan till exempel ta resan upp till Nosi, en topp som ger dig utsikt över Hardangerfjorden och Folgefonna. Delar av stigen upp till Nosi består av stentrappor, Munketrapporna, som sägs ha lagts av munkar på 1200-talet.

Stugor i Utne vid Ullensvang

Semester i Ullensvang med barn

Mikkelparken kan vara ett perfetk besöksmål om du hyr stuga i Ullensvang med barn. Mikkelparken i Kinsarvik bjuder in till lek och skoj för hela familjen. Här kan små och stora underhållas i bland annat vattenparken och leklandet. Barnen kan också prova sina fäördigheter som guldgrävare, mysa med parkens djur och köra Mikkeltåget. Här ligger allt till rätta för härliga semesterupplevelser för både stora och små.

Från Kinsarvik kan du vandra genom Husedalen, ofta omnämnt som en av landets vackraste turer. Härifrån kan du gå upp till Hardangervidda, och på vägen finns fyra vattenfall nära varandra. Om du tar dig till Tveitafossen, Nykkjesöyfossen, Nyastölsfossen och Sötefossen, har du en fantastisk upplevelse som väntar dig.

Besöksmål och sevärdheter

Besök byn Lofthus, ofta kallad fruktträdgården i Hardanger. I en av Norges största fruktodlingar finns det ett antal spännande upplevelser. Här kan du gå till Hardanger fruktstig, en temastig som tar dig på en resa genom områdets lokalhistoria. I Lofthus är det speciellt många moreller som odlas, vilket har gett orsak till skapandet av Morellfestivalen. Varje år samlas invånare och besökare för en helg fylld med underhållning och nationella mästerskap i ”morellsteinspytting”. Missa inte denna händelse om du valt att hyra stuga i Hordaland just då.

I Lofthus finns också Edvard Griegs komponiststuga. Kompositören var ofta i Hardanger under sommarmånaderna och flera kända verk blev till här. Idag står stugan i Hotell Ullensvangs trädgård och kan ses efter överenskommelse med hotellets reception.

Ta en tur från Ullensvang till Agatunet, ett friluftsmuseum med 30 skyddade hus. Gården var en av de största i Hardanger under medeltiden och har en spännande historia som stärcker sig tillbaka till 1200-talet.

Boka boende i Ullensvang till din semester i Norge

NOVASOL har ett stort utbud av stugor i Hordaland för uthyrning. Hitta semesterbostaden för just din nästa drömsemester genom att använda vår filtreringsfunktion. Med den kan du enkelt filtrera för att hyra den stuga i Norge som passar dig bäst. Våra stugor i Norge ligger nära landets populäraste destinationer, men också utanför. Upptäck till exempel semesterpärlan Ullensvang nästa gång du letar efter nya semesterupplevelser. Se vårt utbud av stugor i Ullensvang och boka ditt nästa boende direkt hos oss på NOVASOL.