Stugor i Voss

Välkommen till NOVASOL i Norge och våra stugor i Voss. I hjärtat av Hordaland ligger vackra Voss, känd som Norges extremsporthuvudstad. Du behöver dock inte vara idrottsman för att njuta av en semester här. Voss är ett snösäkert område vintertid, och med alpincenter och längdskidåkningsanläggningar i världsklass är Voss ett vinterparadis för allt från nybörjare till professionella utövare. Här kommer du att mötas av snötäckta fjälltoppar, djupa dalar, forsar och sjöar. Denna västlandspärla har helt klart vad som krävs för fina naturupplevelser under hela året.

Om du vill testa det lokala köket när du hyr stuga i Hordaland, har området här mattraditioner som går långt tillbaka i tiden. Här kan du bland annat äta vad man kallar för pinnejkött, smalahove och römmegröt. Genom att hyra stuga i Voss kommer du dessutom ha möjlighet att laga mat ”hemma” så att du kan äta precis vad du vill, när du vill.

Stugor vid bergen i Voss, Hordaland

Populära semesterhus i Voss

Loading...

Djurvänliga semesterhus i Voss

Loading...

Semesterhus med flexibel ankomst i Voss

Loading...

Extremsportveckan i Voss

Det finns ingen anledning att sitta stilla under en stugsemester i Hordaland. Extremsportveckan i Voss är en årlig sport- och musikfestival, och en av världens största och mest framgångsrika evenemang av sitt slag. Sedan starten av Extremsportveko 1997 har människor utmanat sig själva, elementen och naturkrafterna i grenar som forsränning, skateboarding, fallskärmshoppning, paragliding, hanggliding, glidflygning, klättring, klippdykning och mycket mer. Här tävlas det i otaliga grenar och kunskap delas tvärs över idrottsarenorna. 

Genom åren har musikscenen under evenemanget också blivit en viktig del av den övergripande festivalupplevelsen. Såväl stora nationella som internationella artister har intagit scenen för att känna adrenalinruset.

Upplevelser inomhus

Vinterparadiset erbjuder också upplevelser utanför vintersäsongen. Prova fallskärmshoppning inomhus på VossVind och känn känslan av att sväva i fritt fall. Vindtunneln är den första i sitt slag i Norge, och simulerar känslan av att hoppa fallskärm. En luftig upplevelse utöver det vanliga, öppet hela året för alla från 5 år och uppåt.

Spektakulära naturupplevelser

Som en del av världsarvet Vestnorsk fjordlandskap erbjuder Voss en rad spektakulära naturupplevelser. Här finner du bland annat vattenfall, sjöar, floder, majestätiska berg och fantastisk utsikt. Inom gångavstånd från centrum, ligger det spektakulära Bordalsgjelet. Här följer du en utsatt stig genom dalen som tar dig till jättehålen och ”gjelet” som har bildats genom årtusendens formationer av is och flod. Stalheimskleiva är en av de brantaste vägarna i norra Europa och byggdes under perioden 1842-1846. Sträckan består av tretton hårnålsvingar, där det på toppen öppnar sig en överväldigande utsikt över Näröydalen.

Boka boende i Voss till din Norgesemester

Sedan 1968 har vi på NOVASOL arbetat med stugförmedling. Vad som började med några få stugor i Norge, har idag utvecklats till att inbegripa 10 000-tals semesterhus, stugor och semesterlägenheter över hela Europa. Vill du uppleva fantastiska Norge under din semester, kan vår stuguthyrning i Hordaland vara ett tips. Här finner du bland annat resmål som spännande Voss. Att hyra stuga i Voss är ett bra sätt att komma nära resmålet och få genuina och personliga semesterupplevelser.

Boka ditt boende i Voss direkt här på vår hemsida eller över telefon. Du kan filtrera utbudet genom att till exempel välja hur nära vatten (sjö, fjord, hav etc.) som din stuga ska ligga. Välj också hur många som ska få plats i din stuga, och/eller om ni reser med hund. Klicka i detta så visas enbart stugor som välkomnar husdjur. Varmt välkommen till Norge och NOVASOL genom att hyra någon av våra stugor i Voss.