Stugor i Öygarden

Välkommen att hyra stuga i Öygarden till din nästa semester i Hordaland, Norge. I Öygarden, väster om Bergen, möter du vad som bäst kan beskrivas som ett kustparadis med 550 öar, holmar och skär. Här kan du spendera din semester i en stuga nära havet i Norge, med idyllisk natur precis utanför dörren. Öygarden är den idealiska destinationen för fiskaren som vill ha en semester vid havet, men också för de som söker en avkopplande vistelse i vackra kultur- och naturlandskap.

Stugor vid vattnet i Öygarden, Norge

Populära semesterhus i Øygarden

Loading...

Semesterhus med flexibel ankomst i Øygarden

Loading...

Speciella upplevelser för fiskaren

Låter en semester i en idyllisk fiskeby som en bra idé? En fiskesemester i Öygarden är en mycket speciell upplevelse. Många av våra stugor i Hordaland för uthyrning är utrustade med en frys och rensplats. Ofta finns det också båt som ingår eller kan hyras. Här är det upplagt för fina semesterupplevelser med fiske från land eller båt.

Ät frukost med utsikt över skärgården, spendera dagen med en fiskespö i din hand, vandringsskor på fötterna eller i staden Bergen. På kvällarna kan du laga mat i stugans kök. Kanske är även egenfångad fisk på menyn? Under sommaren kan du tillbringa kvällen utomhus och titta på solen som säkner sig ned i havet till ljudet av de brusande vågorna.

Upplevelser och aktiviteter i Öygarden

Skärgården är ett eldorado för paddlare! Starta din resa i Hellesöy eller Turöy, och ta dig ut på en rundtur eller paddla hela öriket från norr till söder.

Inte långt från ögruppen ligger Bergen som frestar med många attraktioner, sevärdheter, restauranger och butiker. Som exempel, kan du ta med familjen till Akvariet, Bryggen och Flöyen. En dag i Bergen erbjuder upplevelser för hela familjen och här det finns tillräckligt av spännande aktiviteter för att fylla hela dagen med.

Bland aktivitetsmöjligheterna i Öygarden kan nämnas dykning, klättring, havsfiske, vandring och fågelskådning.

Sevärdheter och besöksmål

Besök Öygarden kustmuseum för att lära dig mer om hur livet på kusten har utvecklats från stenålder till oljeålder. Här har du möjlighet att ta med på Öygarden Visningscenter, som är en modern fiskodlingsanläggning, och uppleva laxen på ett lite annorlunda sätt.

Vidare kan du ta färden till Adnestova, den enda kvarvarande byggnaden på en tidigare gård i Nordre Säle. Huset är över 300 år gammalt och ger inblick i hur livet var för fiskaren på 1800-talet.

Öygarden skyddar den inre delen av den norska västkusten från den ruffa Nordsjön och fungerar som en vägvisare för flyttfåglar under vår- och höstmånaderna. För dig som är intresserad av fåglar är det här ett utmärkt tillfälle att följa fåglarnas spännande resa.

Boka boende i Öygarden, Norge

I Öygarden kan du semestra genom att hyra stuga eller semesterlägenhet nära havet i Norge. NOVASOL ger dig möjlighet att bo i autentiska fiskebyar i Vestlandet, där du kan spendera dagarna precis som du vill. Koppla av i en idyllisk miljö, ta svalkande bad från bryggan och utnyttja de äventyrliga fiskemöjligheterna i området.

Se vårt utbud av semesterbostäder i Hordaland nästa gång du planerar att boka en semester i Norge. Genom att använda filtreringsfunktionen här på vår hemsida, kan du hitta exakt den stuga i Öygarden som passar dig bäst. Detta oavsett om du vill bo nära havet, reser med hund, eller vill ha en semesterbostad med ”det lilla extra”. Vi hoppas att du kommer hitta ett boende som passar just dig i vårt utbud av stugor i Öygarden!