Stugor i Bergen

Välkommen till NOVASOL för att hyra stuga eller semesterlägenhet i norska Bergen med omnejd. Bergen ger inte känslan av att vara en storstad, trots att staden är Norges näst största. När du vandrar mellan gamla trähus, kullerstensgator och smala gränder är det också ordet mysigt som förmodligen kommer till dig, även om det samtidigt är en trendig och modern stad. Bergen är likväl en spännande blandning av historia, tradition, konst och modernt stadsliv. Bergen är en del av vårt totala utbud av stugor i Hordaland – en region som i sig har mycket att erbjuda dig som besökare. Hyr en stuga i Bergen med omnejd och allt vad staden kan erbjuda i form av upplevelser och sevärdheter.

Njut av vacker natur med en stuga i Bergen

Populära semesterhus i Bergen

Loading...

Semesterhus med flexibel ankomst i Bergen

Loading...

Attraktioner och sevärdheter i Bergen

Staden är en attraktion i sig själv. Staden finns med på UNESCO:s världsarvslista och har en underbar blandning av gamla träbyggnader och modernare byggnader. Ta turen ner till Bryggen, som under högsäsong är den mest upptagna delen av staden. Här hittar du bland annat Fisketorget, där du kan köpa en utsökt fiskmåltid. Här befinner du dig nära flera av Bergens spännande attraktioner.

  • Mariakyrkan är Bergens äldsta byggnad. Kyrkan ligger bakom Bryggen och är därför lätt att nå om du är i stadens centrum. Bygget blev till mellan 1130 och 1170. Under sommarmånaderna är det möjligt att gå med på guidade turer genom kyrkan.

  • Ta turen inom Hansamuséet, om du vill lära dig mer om hur tyska köpmän från Hansan bodde. Staden var fram till början av 1800-talet en av de största städerna i Skandinavien, och ett viktigt europeiskt handelscentrum. Bland annat exportades torkad fisk från Bergen till Central- och Sydeuropa.

  • Inte långt från centrum ligger huset som var Edvard Griegs hem i 22 år. På Edvard Grieg Museum Troldhaugen är bland annat interiören i vardagsrummet exakt densamma som den var år 1907.

Om du vill ha mer information om vilka attraktioner du borde uppleva, kan du ta dig till turistinformationscentret på Fisketorget.

Stugor och hus vid vattnet i Bergen, Norge

Upplevelser och aktiviteter i staden

Ett besök i Bergen är inte komplett utan en tur med Flöibanan upp till Flöyen. Inte långt från Bryggen hittar du ingången till banan, och på knappt sex minuter befinner du dig 320 meter över havet. På toppen finns lekplats, restaurang och kiosk. Det finns också många fina vandringsleder i området, som är lika lämpliga för familjer med barn som motionärer. Njut av den vackra utsikten över staden och fjordarna runt omkring innan du tar banan tillbaka eller går ner igen.

Akvariet i Bergen är det största i Norge och en populär attraktion. Små och stora kan här lära sig mer om undervattensvärlden från både Norge och andra delar av världen. Under besöket kommer du att få möjlighet attr vara nära under matningen av flera av akvariets djur. Kanske ser du också några av djuren utföra några trix?

Naturen i Hordaland

En semester i Norge betyder semester i spektakulär natur. Bergen är omgivet av de sju bergen och UNESCOs världsarvslistade fjordar. Utnyttja möjligheten att utforska naturattraktionerna som gjort Bergen till en av världens mest spännande destinationer. Från staden kan du till exempel ta dig iväg på dagsutflykter till Sognefjorden eller Hardangerfjorden.

Ta en tur till ett eller flera av de sju bergen som omger staden. Stoltzekleiven, Ulriken och Flöyen är de mest populära och erbjuder fantastiska utsikter. Hyr du en semesterbostad i Bergen med omnejd är du heller inte långt ifrån en av Norges mest kända attraktioner, nämligen Trolltunga.

Kultur och nattliv

Bergen har genom åren utvecklats till en kulturscen i världsklass och har tidigare blivit utsedd till europeisk kulturhuvudstad. Staden är hem för många av landets mest kända artister; Sissel Kyrkjebö, Kurt Nielsen och KYGO är bara några av artisterna. Dessutom kan staden skylta med kulturella giganter som Ludvig Holberg, Johan Christian Dahl och Edvard Grieg.

Under hela året går spännande evenemang av stapeln - här finns något för alla. Bara för att nämna några finns Bergensfest, Festspillene och 7-fjellsturen.

Boka boende i Bergen, Hordaland

Hyr en semesterbostad i Hordaland och varför då inte området kring Bergen under din nästa semester i Norge. Bo nära vackra landskap och planera din vistelse precis som du vill. Många av våra stugor i Norge ligger nära vackra naturattraktioner. Bo tätt inpå staden eller utanför. Välj mellan allt från stugor av högre kvalitet till enklare lägenheter. Vi hoppas du ska hitta ditt semesterboende hos oss för din nästa semester i Bergen.