Stugor i Ulvik

Om du väljer att hyra stuga i Ulvik kan du bo nära inpå höga berg och idylliska fruktgårdar. Smaka lokalt producerade drycker från de finaste äpplen, utforska de vackra naturområdena, simma i fjorden och lär dig om livet hos en av Norges mest kända poeter. Genom att hyra stuga i Hordaland, till exempel i Ulvik, bjuds du in till fantastiska semesterupplevelser.

Boka ditt boende i Ulvik direkt här på hemsidan, eller ring oss så hjälper vi dig gärna. Vi har arbetat med stugförmedling i Norge sedan 1968 och är glada över att kunna erbjuda ett brett utbud av stugor och semesterlägenheter för uthyrning.

Utsikt över Hardangerfjorden från stuga i Ulvik

Populära semesterhus i Ulvik

Loading...

Djurvänliga semesterhus i Ulvik

Loading...

Semesterhus med flexibel ankomst i Ulvik

Loading...

Aktiviteter och upplevelser under Ulviksemestern

Ulvik slingrar sig runt Hardangerfjordens nordöstliga armar, Osafjorden och Ulvik Fjord, och banar väg för stora upplevelser vid och på fjorden. Några av de saker du kan göra under en semester här är fiske, paddling, simning och andra vattensporter. 

Det finns också många bra vandringsmöjligheter i området. Vandra genom ett varierat landskap, nära inpå fjord, berg och fruktträdgårdar. Du kan till exempel ta en tur upp till Kvasshovden. Turen startar vid Ulvik Fjord Hotel, tar ungefär sex timmar upp och ner, och erbjuder en magnifik utsikt över de omkringliggande fjordarna.

Ulvik kommun sträcker sig in över Hardangervidda. Nationalparken är ett eldorado av upplevelser under hela året, oavsett om du vill vandra i fjällterräng, stå på skidor eller fiska. Att hyra stuga i Ulvik ger en bra utgångspunkt för utflykter på Hardangervidda. 

Efter en dag fylld med nya intryck, är det gott att kunna koppla av i en privat miljö. Köp lokala råvaror och laga en god måltid i din stuga. Följ upp det med lite kortspel och njut vid den öppna spisen eller ute på terrassen.

Från blomster till lyrik

Det sägs att blomningen i Hardanger är något som alla måste uppleva minst en gång i livet. Om du tillbringar semestern i Hardangerregionen under våren, kommer det att bli en upplevelse som du aldrig kommer att glömma. Fruktbygden är en av de bästa platserna att uppleva blomningen. Blomningen sker vanligtvis i ungefär fyra veckor under maj-juni. Lockar lokala smaker dig, kan Ulvik skylta med Norges enda frukt- och ciderrutt, som går igenom tre traditionella fruktgårdar.

Ulvik är hemkommun för den berömda lyrikern Olav H Hauge som tillbringade hela sitt liv på Rossvoll, inte långt från centrum. Här kan du få en rundtur i vad som var hans hem från 1937 fram till att han gick bort 1994. Vid Ulvikafjorden finns också Olav H. Hauge-centret, där du kan lära känna hans liv och verk bättre. Kattjakten genom utställningarna gör detta till ett underhållande besök, även för barnen.

Boka boende i Ulvik, Norge

En semester i Norge erbjuder ofta vacker natur och stora aktivitetsmöjligheter. Ulvik i Hordaland är inget undantag. Genom att hyra stuga i Ulvik är du inte långt från Voss, Aurland och Eidfjord. Voss är känt för sitt utbud av aktiviteter som verkligen får upp pulsen. Här hittar du utmärkta förutsättningar till skidåkning, liksom mer extrema varianter som fallskärmshopping, paragliding och segelflyg.

Bland våra stugor i Norge kan du välja mellan allt från enkla stugor i fjällområden, till mer lyxiga semesterbostäder vid hav och strand. Genom att använda vår enkla sökfunktion kan du hitta den stuga som passar dig och din semesterbehov. Här kan du välja mellan allt från faciliteter till boendetyp och avstånd. Välkommen till NOVASOL och våra stugor i Ulvik!