Stugor på Osterøy i Norge

Osterøy är verkligen ett eldorado av aktiviteter för både unga och gamla. Ön har ett vackert fjordlandskap samt flera fjäll som lockar till vandringsturer. 

Om du väljer att hyra stuga på Osterøy, har du en mycket bra utgångspunkt för upplevelser vid fjordar och i bergen. Från Osterøy tar du dig också enkelt till platser som Bergen, Voss, Hardanger och Flåm. När du hyr en stuga i Norge är det bara din egen fantasi som sätter gränserna för vad din vistelse ska innehålla.

Utsikt över fjord på Osteröy i Norge

Populära semesterhus i Osterøy

Loading...

Semesterhus med flexibel ankomst i Osterøy

Loading...

Aktiviteter och upplevelser i naturen

En semester i Norge passar ypperligt för dem som gillar att vara aktiva i naturen. På Osterøy i Hordaland kan du bege dig ut på vandringar i berg som inte är allt för höga. Høgafjellet, Rispingen, Kvamsfjellet och Såtefjellet är några exempel.

Närheten till bra fiskevatten är något som drar besökare till Osterøy. Prova fiskelyckan i ett av de cirka 40 vatten som finns här, eller prova på laxfiske i Loneälven. Det finns även flera fina vatten för paddling i kanot eller kajak, och som med fördel kan kombineras med fiske. Till exempel kan du börja i friluftsområdet Selvika. Var noga med att kolla upp fiskeregler såsom om du behöver fiskekort och var du kan köpa det.

sommaren kan du ta ett svalkande bad på en av Osterøys badplatser, som till exempel Storavatnet, Hossanger, Hjellvik eller Kleklå. Om du vill utforska Osterøy från cykeln, finns det flera fina vägar du kan ta. På vintern kan du åka skidor på Osterøy, och det finns preparerade spår på flera ställen på ön, som Vare och Rolland.

Stuga att hyra på Osteröy

Historiska besöksmål

Om du är intresserad av historia, besök då några av de många kulturminnen som finns på Osterøy. Gården Havråtunet är en fin upplevelse för hela familjen. Klyngetunet är en av de bäst bevarade gårdarna i landet och här får man en inblick i hur det utmanande livet på en gård kan se ut. Andra tips på besöksmål på Osterøy med omnejd:

  • Ta en tur till Hamre kyrka, som är en av de få kvarvarande träkyrkorna. Man tror att den byggdes någon gång mellan 1620-1640.

  • Besök Bullahuset, stugan som var sommarhus åt den berömda violinisten och tonsättaren Ole Bull. Byggnaden används idag som konsertlokal.

  • Osterøy museum finns på Gjerstad. Här får du en inblick i bland annat byggnadsstil och sättet att leva genom spännande utställningar.

Osterøy har både bro- och färjeförbindelser till Bergen kommun. Därför kan du även planera in en tur till Bergen under din semester. Med Bryggan, Fisketorget, Fløyen och Akvariet är Bergen en spännande upplevelse för hela familjen. Dessutom erbjuder staden ett rikt utbud av restauranger, kaféer, affärer och barer. Att hyra stuga nära Bergen i Norge är en bra bas för att uppleva staden.

Ta en utflykt från Osteröy till Bergen

Boka boende på Osterøy till din Norgesemester

När du planerar din semester i en semesterbostad i Hordaland, har du ett stort urval av stugor och semesterlägenheter att välja mellan. Många av våra stugor i regionen är vackert belägna vid fjordar och berg, där det erbjuds massor av aktiviteter. Hitta ditt nästa semesterhus i Norge med hjälp av vår sökfunktion. Där kan du till exempel filtrera på hur nära vatten din stuga ska ligga, eller om den ska välkomna dig som reser med hund.

Du ska känna dig trygg när du bokar en stuga på Osterøy hos NOVASOL. Därför ingår vårt Trygghetspaket i alla bokningar. Vad det innehåller kan du läsa mer om i våra hyresvillkor. Välkommen till NOVASOL och våra stugor och semesterlägenheter på Osterøy i Norge!