Stugor i Bömlo

Stuga vid fjord i Bömlo, Hordaland

Stugor i Bömlo

Välkommen till öriket Bömlo! Från en stuga i Bömlo kan du ta tillvara på ett fantastiskt utbud av aktiviteter precis utanför dörren. Här kan du bo precis vid Nordsjön och ta del av de upplevelser som havet har att bjuda på. 

Kommunen, som ligger i Hordaland i Norge, består i stort sett av öar och holmar vilka är sammanlänkade av broar. Den största ön heter även den Bömlo. Där hittar du ett bra utbud av affärer och matställen. Om du väljer att hyra stuga i Bömlo kan du utforska de idylliska ösamhällen som kommunen består av.

Populära semesterhus i Bømlo

Loading...

Djurvänliga semesterhus i Bømlo

Loading...

Semesterhus med flexibel ankomst i Bømlo

Loading...

Båtliv och fiske i skärgården

Bömlo är ett paradis för fiskeentusiaster! Många tar med sig fiskeutrustningen till sin stuga i Hordaland, eftersom det nästan finns oändligt med fiskemöjligheter här. Oavsett om du väljer att fiska själv eller med en guide finns det goda möjligheter att få fisk på kroken. 

Bömlo har en mycket vacker skärgård, som är idealisk för båtliv. I flera av våra stugor i Hordaland ingår båt, eller så är det möjligt att hyra båt precis i närheten. Om du vill hyra stuga i Norge och önskar hyra även båt, kan du kryssa i det när du använder vår sökfunktion.

Om du packar ner dina vandringskängor när du ska på semester kan du njuta av fina vandringsområden i Bömlo. Du kan vandra genom naturlandskap som är mycket varierade och sträcker sig från bergshällar vid havet till frodiga skogsområden. 

Från din stuga i Bömlo har du också en bra utgångspunkt för att besöka de olika öarna i kommunen. Ta till exempel en tur till den lilla ögemenskapen på Espevær. Du kan ta färjan över till Espevær, det tar cirka 10 minuter. Under visiten kan du besöka några av de lokala sevärdheterna, bland annat UFO-ringen. Den mystiska ringen upptäcktes 1976, och det är fortfarande ett mysterium hur den har uppkommit.

Med båt i Bömlo skärgård

Sevärdheter och utflyktsmål

Det sägs att det var på ön Moster som Olav Tryggvason startade kristianiseringen av Norge. Här byggde han också den första kyrkan år 995. Idag står Mosters gamla kyrka där den första kyrkan stod i Mosterhamn.

Det är värt att ta en tur till Moster och uppleva den plats som har varit centrum för flera viktiga händelser i Norges historia. På amfiteatern i Moster väntar en rad utställningar, och det händer mycket spännande här under året. Vartannat år spelas ”Mostraspelet”, som handlar om introduktionen av kristendomen i Norge. 

Du kanske inte vet att Bömlo upplevde en "gold rush" på 1880-talet? Under den tiden kom många till höjderna norr om Lyklingsjøen för att pröva lyckan. Guldgruvorna är nu ett populärt turistmål, och vem vet, kanske finns det fortfarande guld kvar i gruvorna? Cirka 250 kilo rent guld har brutits ur gruvorna här.

Stuguthyrning med boende i Bömlo

Om du planerar en semester i en stuga i Norge, är Bömlo ett utmärkt resmål för dem som söker äventyr och aktiviteter nära havet. Oavsett om du väljer att ta din familj på bilsemester, om du reser ensam eller med vänner, kommer en semester i Bömlo att ge dig härliga upplevelser.

NOVASOL erbjuder stugor som passar dem som vill åka på fiskesemester. Dessa stugor kallas för fiskehus, vilket innebär att de ligger nära bra fiskemöjligheter, har fiskrensningsplats och båt ingår, eller finns att hyra.

NOVASOL har stugförmedling av ett stort antal stugor och semesterhus i Norge, varav många är just fiskehus. Om du ska fiska här under semestern så kom ihåg att kolla upp lokala fiskeregler innan du sätter igång.

Varmt välkommen till NOVASOL och våra stugor i Bömlo!