Stugor i Sveio

När du tillbringar din semester en av våra stugor i Sveio väntar varierade och spännande upplevelser i vacker natur. Kommunen är belägen på en halvö i Sunnhordland, och landskapet varierar mellan öppet hav, små berg, klippor och fjordar. Sveio är Hordalands sydligaste kommun och anses vara en del av både Sunnhordland och Haugaland. Genom att hyra stuga i Svevio hos NOVASOL lovar vi dig att du kommer att få en naturrik semesterupplevelse!

Stuga i Sveio - N18446

Populära semesterhus i Sveio

Loading...

Djurvänliga semesterhus i Sveio

Loading...

Semesterhus med flexibel ankomst i Sveio

Loading...

Aktiviteter och upplevelser

Om du väljer att hyra någon av våra stugor i Svevio är det alltid bra om du packar med dig fiskeutrustningen. Här finns det oändligt många varierande och goda fiskemöjligheter, och Sveio är inget undantag. Kommunen har en lång kust som bjuder på djuphavsfiske. Dessutom är 22 kvadratkilometer Sveio täckt av sötvatten och myrar. Ett av de mest populära fiskeområdena är Vigdarvassdraget, som består av 30 mindre och större vatten, där Vidgarvannet är störst. Här kan du bland annat få öring, lax och havsöring på kroken. Många av våra hus på Vestlandet är vad vi kallar fiskehus. Dessa semesterbostäder är perfekta för en fiskesemester och ligger nära bra fiskemöjligheter. Fiskehusen har ofta ett fiskrensningsplats och båt att hyra, ibland är båt inkluderad i priset.

Om du letar efter en aktiv semester i Norge kan du se fram emot en mängd olika aktiviteter i Sveio. Kommunen erbjuder bland annat många fina vandringsområden. Sveios högsta topp är Trollavassnipen på 423 m.ö.h. Turen upp tar cirka två timmar och kan vara något krävande. När du kommer till toppen kan du njuta av en fantastisk utsikt i alla riktningar, vissa dagar kan du se hela vägen till Bergen och Stavanger.

Drömmer du om att hyra stuga i Hordaland och vill kunna spela lite golf på din semester? I Sveio kan du ta dig till vad som sägs vara en av Vestlandets bästa golfbanor, Sveio Golfpark. Banan bjuder på fina golfupplevelser i vackra naturomgivningar.

Sveio har två tätorter, Førde och Sveio. Den senare är kommunens administrationscenter. Førde är välbesökt på grund av sina fantastiska vandringsmöjligheter och idylliska trähus. Här hittar du bland annat Rex Garden, en park med 1000 rhododendron och andra växter samt träskulpturer. Det finns flera arter planterade här, som du inte hittar någon annan stans i Norge.

Upplev vacker natur i Sveio

Sevärdheter

Ryvarden kulturfyr är ett av Haugalandets mest populära vandringsområden. Där ute kommer du nära havet, och förutom fin natur finns där café, konsthus och ateljé. 

Den berömda kompositören Fartein Valen bodde stora delar av sitt liv i Valevåg. Idag kan du besöka hans hem, som bevaras som ett museum. Från Valevåg kan du ta dig till Leirvåg, där ”kolerakyrkogården vid havet” ligger. Denna kyrkogården anlades på 1800-talet när en koleraepidemi härjade i området och man var rädd för smitta. Det finns få sådana kyrkogårdar i Norge, och vägen dit är idag skyltad och restaurerad.

Genom att hyra stuga i Sveio befinner du dig nära många spännande utflyktsmål, både städer och olika naturupplevelser. Från Sveios centrum tar du dig till Haugesund på ca 20 minuter. Om du har med Haugesund i semesterplanerna kan du se fram emot ett antal sevärdheter, samt ett stort antal restauranger, butiker och kulturella evenemang. Varje år hålls Sildajazzen och Filmfestivalen här, två evenemang som kan rekommenderas om du är i området. Från en av våra stugor i Sveio kan du också göra längre utflykter, till exempel till Hardanger och Lysefjorden, där vackra naturupplevelser väntar. Vacker natur kan du uppleva från alla våra stugor i Hordaland!

Hyra stuga i Sveio hos NOVASOL

NOVASOL erbjuder semesterbostäder i hela Norge och vi har ett stort urval av stugor i Sunnhordland. När du väljer ett semesterhus för din nästa semester kan du se fram emot en lugn vistelse, mer privat än på exempelvis hotell.

Förutom våra stugor och semesterhus i Norge, erbjuder vi semesterbostäder i hela Europa. Du kan välja bland ett urval som inkluderar husbåtar i Nederländerna, villor i Spanien, stugor i Alperna och sommarhus i Danmark. NOVASOL har stora valmöjligheter och vi är säkra på att din drömsemester finns i vårt sortiment. Välkommen att hyra stuga i Svevio hos NOVASOL!