Stugor i Odda, Hordaland

En semester i en stuga i Odda erbjuder upplevelser året runt. Besök en av Norges mest kända naturattraktioner, Trolltunga, men glöm heller inte de mindre kända naturfenomenen i området. Förutom ett spektakulärt landskap kan en stuga i Odda bjuda på attraktioner, aktiviteter och sevärdheter som passar hela familjen.

För att hyra stuga i Odda är du välkommen att boka ditt boende hos oss på NOVASOL. Vi har arbetat med stuguthyrning i Hordaland sedan många år tillbaka och kan idag erbjuda ett brett utbud i regionen. Hitta fram till din favorit och boka din semesterbostad direkt här på hemsidan, eller ring till oss så hjälper vi dig gärna.

Nära till Trolltunga från din stuga i Odda

Populära semesterhus i Odda

Loading...

En semester rik på upplevelser

Under en semester i en stuga i Odda bor du nära två nationalparker; Hardangervidda och Folgefonna. Läget nära två av Norges finaste naturområden är idealiskt för dig som söker en aktiv semester. Om du bara vill koppla av, kan du göra det med vacker natur precis utanför dörren.

Odda har flera intressanta sevärdheter, som till exempel stavkyrkan i Röldal, vilken antas vara från 1200-talet. Är du intresserad av att lära sig mer om hur livet i Röldal ägde rum 1850-1950, kan du besöka Röldal Bygdemuseum.

I Odda centrum ligger Vitensenteret som är öppet för besökare under sommarmånaderna. Här kan alla lära sig om vetenskap, genom att delta i olika experiment och utforska olika interaktiva utställningar. På utsidan ligger Vitenparken, vilken är öppen 24 timmar om dygnet. Du kan också besöka det norska Vattenkraft- och Industristadsmuseet. Där kan du lära dig mer om Tyssedal kraftverk, som en gång var det största i Europa. Idag är fabriken ett nationellt kulturarv och erbjuder utställningar, filmer och andra aktiviteter.

Aktiv semester i Odda

Trolltunga är förmodligen områdets mest kända naturattraktion, men Odda har mycket mer att erbjuda. Förutom Trolltunga finns det många vandringsleder i området som leder dig genom vacker natur. Under hösten kan du till exempel gå genom Buerdalen, som tar dig till kanten av Buerbreen. Breen är en del av Folgefonna.

Letar du efter en kortare utflykt kan vi rekommendera resan till Lilletopp och Oksla. Här får du minst lika spektakulär utsikt som vid Trolltunga, och resan är också lämplig för större barn. Även under vintermånaderna finns det mycket att göra under en semester i Odda. För de som tycker om skidåkning, kan Röldal Skisenter erbjuda vad som kanske är Norges djupaste snö. Centret är ett paradis för de som gillar friåkning och off-pist. Ta hissen upp och åk utför, eller följ kilometervis av uppkörda längdåkningsspår.

Boka boende i Odda till din Norgesemester

Oavsett vilka upplevelser och aktiviteter du planerar för din semester i Norge, är en av våra stugor en bra utgångspunkt. Här kan du bo i privata omgivningar, nära stad, sjö eller bergsområden. För boende till din nästa semester i Hordaland kan du välja mellan allt från lyxiga stugor med extra bekvämligheter, till fiskehus eller stugor och semesterlägenheter nära spännande städer.

Är det just i Odda du vill bo under din semester, har vi flera trevliga stugor i området. Se det kompletta utbudet här på hemsidan och boka ditt boende här – direkt online. Varmt välkommen till NOVASOL och en av våra stugor i Odda.