Stugor på Sotra

Välkommen till vackra Sotra, som idag delas mellan kommunerna Fjell och Sund i Hordaland. Sotra ligger väster om Bergen, och är ansluten med fastlandet via Bildøya och Litlesotra till Bergenhalvön. 

Välkommen att hyra stuga på Sotra för en semester i Norge med varierande aktivitetsmöjligheter i ett vackert kustlandskap.

Stuga i Sotra med vacker utsikt

Populära semesterhus i Sotra

Loading...

Djurvänliga semesterhus i Sotra

Loading...

Semesterhus med flexibel ankomst i Sotra

Loading...

Naturupplevelser i området

Under en semester i en stuga i Hordaland väntar riktigt härliga naturupplevelser. Här går hav och berg hand i hand, och förutsättningarna är perfekta för aktiviteter och upplevelser för hela familjen. 

Sotra är ett örike som kan vara spännande att utforska i kanot eller kajak. Paddlar du norrut kommer du till Øygarden, en ögrupp med små och stora idylliska öar. Øygarden är bland annat känt som ett paradis för fågelskådare. På grund av att det ligger mitt i en rutt som många fåglar färdas, har mer än 200 arter registrerats här, varav flera av dessa är sällsynta.

Många väljer att testa fiskelyckan under sin semester i Norge och det är få resmål som är mer lämpade för detta än Sotra. Här kan du fiska i både sötvatten och i havet. Många av våra stugor i Norge är anpassade för fiskare. I några ingår till exempel båt i hyran eller finns att hyra. De erbjuder båt att hyra på flera ställen på Sotra, men undersök gärna detta innan ankomst. Ett tips för dig som vill fiska i Norge, är också att kontrollera vilka fiskeregler som gäller, innan du sätter igång.

Hyr en stuga på Sotra som utgångspunkt för fina vandring -och cykelturer i det vackra landskapet. Här finns det många anpassade och markerade rutter med varierande svårighetsgrad.

Natur och vatten på Sotra, Norge

Utflyktsmål på Sotra med omnejd

I Fjell kommun ligger Fjell fästning, som var den största fästningen i Norge under ockupationen. Under marken i Fjedlafjället hade tyskarna byggt en militärbas med sängplatser för omkring 200 personer. Idag är delar av anläggningen omgjord till museum och du kan få en unik inblick i områdets betydelse under andra världskriget. 

När du besöker Fjells fästning kan du fortsätta vidare till Liatårnet. Detta är den högsta punkten på Sotra och här ifrån har du en fantastisk utsikt över alla de omkringliggande öarna och havet. Stanna gärna hela eftermiddagen och se sedan solen gå ner i havet.

Om tiden finns, gör en dagsutflykt till Bergen. Förutom bra restauranger och caféer bjuder staden på en mängd olika sevärdheter och upplevelser. Vad sägs om en båttur ut i fjorden? Eller en resa med linbanan upp till Fløyen? Många familjer väljer också att passa på att åka till Akvariet i Bergen. Vi har även stugor i Bergen med omnejd för uthyrning.

Ta en dagsutflykt till Bergen i Hordaland

Boka boende på Sotra till din semester

Låt din nästa semester bli till en stuga i Norge. I semesterparadiset Sotra väntar ett stort urval av aktiviteter som passar alla. Fyll dagarna med precis vad du själv önskar, oavsett om det är fiske, promenader, båtliv, eller något helt annat.

När du väljer att hyra boende direkt hos NOVASOL, ingår vårt Trygghetspaket. Du kan läsa mer om den i våra hyresvillkor. Välkommen till NOVASOL och vårt utbud av stugor på Sotra i Norge.