Stugor i Kvam

Välkommen att hyra stuga i Kvam – beläget i vackra Hardanger. Området kännetecknas av vacker natur, med vattenfall, berg, glaciärer och fjordar. Detta har varit ett populärt semestermål ända sedan 1800-talet. På västra sidan av Kvam ligger Hardangerfjorden, som länge har haft en central position i området. 

I Kvam finns ett antal aktiviteter och upplevelser som passar alla. Oavsett om du hyr någon av våra stugor tillsammans med vänner, familj eller som par, kommer du att upptäcka ett område med levande kultur och traditioner, goda smakupplevelser och ett stort aktivitetsutbud.

Se den vakre Steinsdalsfossen på ferie i Kvam

Populära semesterhus i Kvam

Loading...

Djurvänliga semesterhus i Kvam

Loading...

Semesterhus med flexibel ankomst i Kvam

Loading...

Aktiviteter och upplevelser i Kvam

Naturen i Hardanger är en upplevelse i sig, och Kvam är inget undantag. Det finns många fina promenader du kan njuta av på både land och vatten. Utnyttja de markerade vandringslederna och ta turen från fjorden upp i bergen. På vägen kan du prova fiskelyckan i ett av fjällvattnen, eller ta bara ta in utsikten på vägen upp. På turistinformationen i Kvam kan du få kartor över markerade leder i området.

Kvamskogen erbjuder möjlighet till upplevelser under hela året. Här hittar du preparerade skidbackar på vintern och vandringsleder på sommaren. Perfekt om du vill hyra stuga i Hardanger oavsett årstid. Ta turen till Steindalsfossen, som är ett av Norges mest besökta vattenfall. Du kan gå på baksidan av det stora vattenfallet utan att bli våt - en mycket speciell upplevelse! Vattenfallet är som störst mellan maj och juni, när snön på berget smälter.

Historia i naturen

När du går Sogestien, som sträcker sig runt Fitjadalsvatnet i Öystese, får du en kombination av att vara aktiv i naturen och spännande lärande. Längs spåret finns tecken med historisk information om området. Du kommer också bland annat att kunna se hällristningar och offerlundar. Om du är intresserad av att se fler historiska fynd, kan du se två hällristningar vid Vangdal, som är 3000 respektive 5000 år gamla. Du kan också lära dig mer om Kvams traditioner i Kvam Bygdemuseum i Borgstova och Storeteigen eller se vackra skulpturer på Ingebrigt Vik Museum.

Platser att besöka

Norheimsund är Kvams kommuncenter och ligger mitt i hjärtat av Hardanger. Härifrån får du en bra utgångspunkt för de olika attraktionerna i Hardanger. I Norheimsund hittar du vad du behöver: fina shoppinggator, restauranger, kaféer och mer. Norheimsund har också blivit utsett till Norges trevligaste stad!

I Öystese har du utsikt över Hardangerfjorden, bergen och Folgefonna. Njut av den vackra utsikten och den trevliga bygden, som är Hordalands tusenårsplats. Här har du en bra utgångspunkt för turer i bergen runt omkring.

Visste du att det finns guldfisk i naturen i Norge? Inte långt från Öystese ligger Skårsvatnet, även känt som guldfiskvatten. Här kan du mata de stora gyllenröda karpfiskarna från land. En spännande upplevelse för hela familjen och en bra aktivitet om du valt att hyra stuga i Kvam.

Boka boende i Kvam till Hardangersemestern

Vänd blicken mot Hordaland och Kvam nästa gång du planerar en semester i Norge. Området erbjuder inte bara kultur, historia och aktiviteter - du kan också få en smak av Hardanger. Varje år arrangeras Siderfestivalen i Öystese. Här står cider och kultur i fokus. Ciderproduktion har långa traditioner i området, som ett resultat av goda tillväxtförhållanden för frukt. Ta resan genom en eller flera av gårdarna och smaka på varför cidern från Hardangerområdet har blivit så populär.

NOVASOL erbjuder ett brett utbud av stugor i Hordaland. Har tanken slagit dig att någon gång i livet äta frukost på terrassen till en stuga med utsikt över Hardangerfjorden? Då kan våra stugor i Kvam vara något för dig och din nästa semesterupplevelse i Norge.