search

Stugor i Austevoll

Ösemester på norska kusten

Hitta ditt lilla semesterparadis i Austevoll. Ökommunen Austevoll består av 667 öar, öar och skär, belägna väster om Hordaland. Från en av våra stugor i Austevoll här kan du välja mellan en rad spännande aktiviteter, inklusive fiske, vandring och mycket mer.

Det finns gott om stugor i Hordaland att hyra och Austevoll erbjuder flera fina alternativ. För att hyra stuga i Austevoll är du välkommen att boka din favorit direkt hos oss på NOVASOL. Bokar du direkt via oss, ingår vårt Trygghetspaket med bland annat avbeställningsskydd och Bästa-Pris Garanti automatiskt och konstadsfritt i din bokning. Läs gärna mer om Trygghetspaketet i våra Hyresvillkor.

Stugor i Austevoll vid havet

Aktiviteter vid havet

I Austevoll kan du fylla dagarna med många olika aktiviteter, om du så önskar. Läget vid havet gör detta en mycket attraktiv destination för fiskare. Fiska från land, eller prova havsfiske från båt. Flera av våra stugor i Hordaland har egen båt som ingår eller som kan hyras. 

Packar du med dina vandringskor till din semester, kan du dra nytta av de goda vandringsförhållandena i området. Vandra längs den berömda Nordsjölöypa i vackra omgivningar, från Kvalvåg till Våge. Ta på ett par bra skor och håll utkik efter örnar och albatrosser. 

Austevoll är perfekt för dig som vill kombinera en aktiv semester i Norge med avkoppling. Känn dig som hemma i din egen stuga i Austevoll och utnyttja semesterbostadens faciliteter, som till exempel bastu eller bubbelpool. Ö-kommunen har över 300 kilometer strandlinje, perfekt för svalkande dopp i det blå under varma sommardagar. Barnen kan fiska krabbor från kajen medan de vuxna njuter av en kopp kaffe i solväggen.

Attraktioner och sevärdheter

I Austevoll finns det många fina tätorter och hamnar du kan besöka under din vistelse. Öriket har en lång och intressant historia, bland annat från andra världskriget. Flera av tätorterna har affärer, kaféer och restauranger som är värda att besöka. Ät middag till exempel lunch eller middag på Bekkjarvik Gästgiveri i en byggnad från 1600-talet.

Du kan enkelt ta dig in till Bergen med färja, en tur som tar ungefär en timme. I Bergen kan du besöka Akvariet, Bryggen, Fisketorget och många andra spännande attraktioner. Ta Flöibanan upp till toppen av Flöyen och njut av utsikten över staden och fjorden. Bergen erbjuder också shopping, bra restauranger, kaféer och barer.

När du väljer att hyra stuga i Austevoll, kommer du att se, och kanske också smaka på, vildfåren som bor här. Trots namnet är fåren inte vilda utan en del av jordbruket i kommunen. Denna fårtyp har bott längs Norges kust i mer än 1000 år.

Havet utanför Austevoll i Norge

Boka boende i Austevoll till Norgesemestern

En semester i någon av våra stugor i Austevoll erbjuder upplevelser vid, i och på vattnet, samt ett brett utbud av aktiviteter för hela familjen. Lär känna den vestländska kustkulturen i Norge ”på riktigt”. Vår stugförmedling i Hordaland innefattar ett stort utbud av semesterhus, stugor och lägenheter som uthyres. Här på hemsidan, kan du boka din semesterbostad direkt online men du är givetvis också välkommen att ringa till oss. Vi hoppas att du hittar ditt nästa drömboende i Norge för semestern i vårt utbud av stugor i Austevoll.