search

Stugor i Sandkås

Sand, hav och semesterhus på norra Bornholm

På semesterön Bornholm hittar du det före detta fiskeläget Sandkås som numera är en semesterort belägen nästan högst upp på spetsen av ön. I Sandkås med omnejd kan du hyra stuga för semestern och njuta av allt vad en semester på Bornholm innebär. Sandkås ligger vid kusten på den östra delen av ”toppen”. Mellan Sandvig och Tejn, samt öster om Allinge. 

För att se våra lediga semesterbostäder i Sandkås är du välkommen att göra en sökning här på vår webbplats. Alla semesterhus och stugor på Bornholm, och därmed också i Sandkås, besöks av vår egen personal på ön. Vi har dessutom ett eget servicekontor på plats i Rönne där du i regel hämtar din nyckel men också kan få tips om till exempel utflyktsmål på Bornholm. 

Stuga på Bornholm i Sandkås

Vid havet nära sevärdheter

Sandkås läge vid havet har utvecklat orten till en omtyckt semesterort på Bornholm. Här finner du badmöjligheter på sandstränder av olika storlek där Sandkås strand är den kända. Tar du dig en bit norrut så finner du den barnvänliga stranden i Sandvig. För en semester med bad på schemat har Bornholm och ett semesterhus i Sandkås goda möjlighet att uppfylla din önskan. 

Från Sandkås är det inte långt till flera utflyktsmål och sevärdheter. Genom en kvarts tur med bilen når du Hammershus som kanske är Bornholms mest kända sevärdhet och besöksmål. Ruinen Hammershus är belägen på den västra sidan av toppen vilket gör att du bara behöver korsa denna del av ön för att nå fram till målet. Väljer du att hyra stuga i Sandkås så har du inte heller långt till Madsbakke hällristningsområde. Faktum är att det inte är mer är 4 kilometer till Danmarks största hällristningsområde som har spår från den yngre bronsåldern. 

Utflyktsmål från Sandkås

Bornholm erbjuder gott om utflyktsmål och vare sig du väljer att upptäcka ön med bil eller på cykel så kan vi rekommendera att besöka några av dem. Såvida ditt syfte med resan inte bara är ren avkoppling och lata dagar vid huset eller vid havet vill säga. Ett utflyktsmål från våra stugor i Sandkås är Gudhjem vilket ligger vid kusten strax söderut. Gudhjem har mycket att erbjuda med allt från konst till matupplevelser. Från Gudhjem kan du också ta dig ut till Christiansö och dess kulturarv. 

Utöver tidigare nämnda Allinge och Sandvig kan du också till exempel besöka Hasle som ligger cirka 16 kilometer sydväst om Sandkås. Den livfulla lilla staden har en historia som sträcker sig långt tillbaka och här är hamnen det naturliga centrumet. 

Boka ditt nästa boende i Sandkås

Letar du efter en stugförmedling på Bornholm är du välkommen att se vårt utbud och boka din nästa stuga direkt hos oss på NOVASOL. En del i hur vi arbetar med stuguthyrning är att vi alltid besöker alla stugor innan de tas in i sortimentet. Eftersom vi tar hand om både bokning och betalning – samt att vårt Trygghetspaket alltid ingår – så kan du boka ditt boende genom oss tryggt och säkert. Om du har frågor kring våra stugor i Sandkås eller på övriga Bornholm är du välkommen att kontakta oss. Vår egen personal vid vårt servicekontor på Bornholm hjälper till med de frågor vi själva inte kan svara på. 

Samtliga stugor i Sandkås kan bokas direkt här på vår hemsida. Eftersom det är självhushåll där du har semesterbostaden för dig själv är det också först till kvarn som gäller. Välkommen att hyra ditt nästa semesterhus i Sandkås med omnejd hos oss på NOVASOL.