Stugor i Allinge

Längt upp på den nord-nordvästra spetsen av Bornholm finner du semesterdestinationen Allinge. Här kan du hyra stugor och semesterhus för att njuta av en härlig semester på Bornholm i Danmark. På Bornholm har vi dessutom ett eget servicekontor i Rönne som också är dit du ankommer med färjan från Sverige. Smidigt och bra då – om det blir här du hämtar ut nyckeln – snabbt kan ta dig till din semesterbostad för att kunna påbörja semestern ”på riktigt”. 

Här på vår hemsida kan du se alla våra stugor på Bornholm för uthyrning och även boka din favorit direkt online. Här ser du också vårt utbud av semesterbostäder i Allinge. Då först till kvarn gäller och Bornholm är en mycket populär destination, inte bara bland oss svenskar, kan vi rekommendera dig att inte vänta för länge med att boka om du hittat ett boende som faller dig i smaken. Skulle du har några frågor är du alltid välkommen att kontakta vår kundservice.

Feriehus i Allinge

Populära semesterhus i Allinge

Loading...

Djurvänliga semesterhus i Allinge

Loading...

Semesterhus med pool i Allinge

Loading...

Semesterhus med flexibel ankomst i Allinge

Loading...

Upplev norra Bornholm

Allinge har genom åren växt samman med grannen Sandvig och tillsammans blivit Allinge-Sandvig. Området är starkt präglat av sin fiskehistoria men var också tidigt ute med att locka semestersugna turister. Redan under tidigt 1900-tal kom besökare hit för att njuta av en semester på Bornholm, då framför allt i Sandvig. Genom åren har Allinge-Sandvig vuxit till en erkänt omtyckt semesterdestination och lockar årligen många besökare som vill njuta av närheten till havet och den imponerande naturen. Om man inte arbetar med turismen så är sysselsättning inom fisket vanlig här. Allinge hamn är en central punkt som färdigställdes 1862. I området finns det gott om semesterbostäder för uthyrning och hus NOVASOL kan du både hitta favoriten i Allinge såväl som bland våra stugor i Sandvig.

Sevärdheter i Allinge och utflyktsmål

En anledning att besöka Allinge-Sandvig är den magnifika naturen i området och längs med kusten.En av naturens sevärdheter här är klippan Jons Kapel som ligger nästan rakt västerut från Allinge. Självklart ska du även besöka en av Bornholms främsta sevärdheter: Hammershus. Slottsruinen har en lång historia som innehåller många stridigheter. Hammershus ligger i området vilket gör att du närmast inte kan bo bättre genom en stuga i Allinge för att upptäcka borgen. 

En given sevärdhet under din semester här är att besöka Madsebakke hällristningsområde som ligger mellan Allinge och Sandvig. Området är både Bornholm och Danmarks största hällristningsområde. Hällristningarna dateras till den yngre bronsåldern och har bland annat fjorton skeppsristningar och fel hjulkors. Tidigare fanns det ännu fler ristningar än vad det gör idag men flera förstördes tyvärr tack vare stenbrytningen på 1800-talet. 

Med en stuga i Allinge har du också en bra utgångspunkt att upptäcka flera andra orter på Bornholm. I sydöst ligger Gudhjem cirka 15 kilometer bort och i sydväst har du ännu kortare till Hasle.

Boka stuga i Allinge hos NOVASOL

Söker du semesterhus på Bornholm är du välkommen att hitta din favorit i vårt utbud. För att uppleva de norra delarna av ön, är Allinge ett tips att kika på. Samtliga boenden besöks av vår egen personal på Bornholm innan de tas med i sortimentet för stuguthyrning. Starten för NOVASOL var i Danmark redan 1968 och idag har vi vuxit till att vara landets ledande stugförmedling med stugor över hela landet.