Naturskönt vid havet i Danmark

Odsherred är ett spännande och naturskönt område på nordvästra Själland. Om ni väljer att hyra hus i Odsherred får ni en massa olika upplevelser med er hem i bagaget. Här finns det natur i världsklass, spännande kulturhistoria och ett brett utbud av attraktioner för alla åldrar och intressen. 

Odsherred har alltid varit ett populärt resmål för rekreation och ett omtyckt resmål att hyra semesterhus på Själland. Därför finns idag stora områden av semesterhus med både moderna semesterbostäder och klassiska danska stugor, där trivsel och närvaro ligger i framkant. Även bland många konstnärer finns en stor kärlek till området. Detta på grund av det speciella ljuset har fungerat som inspirationskälla för många vackra landskapsmålningar. Det vackra ljuset i Odsherred jämförs ofta med ljuset som kan upplevas i Skagen.

Hyr semesterhus i Odsherred och njut av naturen

Populära semesterhus i Odsherred

Loading...

Djurvänliga semesterhus i Odsherred

Loading...

Semesterhus med pool i Odsherred

Loading...

Semesterhus med flexibel ankomst i Odsherred

Loading...

Odsherred geopark – en unik naturupplevelse

Som något unikt kan du uppleva Danmarks första och enda UNESCO-erkända geopark, Geopark Odsherred. Odsherred fick detta fina utnämnande på grund av det unika istidslandskapet, skapat för mer än 15 000 år sedan. Här finns det många möjligheter att uppleva detta fina naturområde. Det finns cirka 300 km vandringsleder i området samt många stigar för mountainbiking. På VisitOdsherred i Nyköping Själland kan du köpa en karta över hela området och de många vandringslederna.

En annan speciell natur- och kulturupplevelse för dig som ska hyra stuga kan fås i Grevinge Skog, där det finns många gamla stenåldersmonument. Här kan du bland annat se en stor stendös från bondestenåldern, även kallad "Hamlets grav". Det sägs att prinsen från Shakespeares teaterstycke ligger begravd här. En annan berättelse berättar att det är jätten Hamle, som är begravd i dösen. Fötterna är vända mot väster och huvudet mot öster i det 39 meter långa graven. Det är tveksamt att en av dessa jättar skulle ligga begravd här, men det gör inte stendösen och resten av skogen mindre spännande.

En av många stränder i Odsherred, Danmark

Stränder i Odsherred

När du spenderar sin semester i en stuga i Danmark kommer du utan tvekan att passera många av de vackra stränderna och kustområdena längs landets cirka 7 300 km långa kust. Från ditt semesterhus i Odsherred har du aldrig långt till en trevlig strand. De allra flesta stränder i området är barnvänliga på grund av långgrundhet. Kusten i Odsherred är mycket varierad, men du kan enkelt hitta en fin badort med sand eller mindre stenar. Under sommarsäsongen finns badbroar tillgängligt på flera ställen, så du behöver inte gå på klipporna längs kusten. Här är några av stränderna du kan besöka medan du är på semester i Nordsjälland.

  • Ordrup Strand - En härlig sandstrand med en brygga, där små jollar och motorbåtar lägger till. På stranden finns bra med parkeringsplatser. Från stranden finns är det cirka 600 m upp till staden där du kan köpa glass och andra läckerheter för din dag på stranden.

  • Ebbelökke Strand – Detta är en riktig barnvänlig strand med grunt och rent vatten. Vid lågvatten bildas små sjöar på stranden där barnen kan plaska. Det finns en del sten på stranden, men det finns också plats för filten på den smala sandstranden.

  • Gudmindrup Strand - En av Danmarks bästa stränder. Stranden ligger vid Sejerø vik, som också är ett bra ställe för att flyga drake och vindsurfa. Stranden är bred, med fin sand och fina sanddyner för lek och skydd för vinden.

  • Rörvig Strand – Ännu en av de bästa stränderna i Danmark. Stranden vetter mot Kattegatt och mittemot den vackra Rörvigs Sandflugtsplantage. Här finns en stor parkeringsplats, kiosk, toaletter och badvakter under sommarsäsongen.

Utsikt från stuga i Odsherred vid havet

Attraktioner i och i närheten

Det finns inte bara otaliga vackra naturupplevelser som väntar på dig. I området finns det många bra attraktioner som du kan besöka när du ska hyra stuga i Odsherred.

En äkta familjeattraktion i Odsherred är Sommerland Själland. En nöjespark med mer än 60 spännande, roliga och utmanande aktiviteter för hela familjen. Här är minilandet för de mycket små, rutschkanorna som killar i magen, 3D-bion där du kan stå ansikte mot ansikte med dinosaurier, och en stor vattenpark för de varma sommardagarna. När du har betalat en entréavgift är alla attraktioner gratis.

Drömde du om att bli brandman när du var ung, men det stannade i barndomen? Besök Odsherred Brandmuseum, där hela familjen kan leka brandmän för en dag. Här utställs mer än 20 brandbilar, där de äldsta är från 1864. Många av brandbilarna kan du röra och sitta i.

I Odsherred Zoo Rescue kan du se zebror, strutsar, lamor, kameler, silkesapor och många fler djur på det 14 hektar stora zoo-området. Förutom att vara en djurpark, fungerar platsen också som skydd för nödställda djur. Odsherred Zoo får, genom olika samarbeten i Europa, djur med skador eller funktionshinder och försöker ge dem ett bra hem i Odsherred.

Utflyktsmål under semestern

Det kan tyckas lite konstigt att föreslå en resa till Århus, när man har hyrt ett semesterhus på Själland. Men i själva verket är det inte långt från Odsherred till Jyllands huvudstad, om ni väljer att ta färjan från Själlands Odde. Färjan tar cirka 1 timme och 20 minuter, och när ni kommer i land i Århus är ni mitt i den spännande staden, som erbjuder otaliga upplevelser, som Aros Museum, Gamla stan, Tivoli Friheden och en mängd olika affärer och restauranger.

Det finns också flera fina städer i Odsherred där du kan handla, shoppa och gå på olika evenemang och marknader som äger rum under sommarsäsongen. Nykøbing Själland är Odsherreds marknadsstad med ett stort utbud av stormarknader, specialaffärer, caféer och restauranger. Rørvig är ett av områdets små fiskebyar - en riktig härlig semesterort. Från Rørvig kan du också segla till Hundested. På sommaren finns det mycket liv vid hamnen där bryggan är full av barn på krabbjakt, och där en god fisklunch åtnjuts i solen.

Det finns ännu fler attraktioner i Odsherred. Du är alltid välkommen att besöka vårt lokala NOVASOL kontor i Vig, om du vill ha några bra tips för upplevelser i området. Medarbetarna i Vig kan också enkelt hjälpa dig att hitta det perfekta semesterhuset för din nästa semester i Danmark. De känner både området och alla stugor mycket bra.Kom och smaka på det lokala

En del av semesterns charm består av att smaka på lokala produkter och rätter. I Odsherred finns ett stort fokus på kvalitetsprodukter, både frukt och grönsaker, kött, vin och mycket mer, som produceras på de lokala gårdarna. Speciellt Lammefjordsområdet har länge varit känt för sin produktion av flera olika grönsaker. Grönsakerna odlas i den gamla fjordbotten, vars bördiga jord innehåller många mineraler. Många av Danmarks bästa restauranger använder grönsaker från Lammefjorden.

Vare sig du väljer att köpa läckra produkter direkt på de många gårdarna och själv förbereda en festmåltid hemma i stugan, eller njuter av utsökta rätter i någon områdets många bra restauranger, så saknas inte goda smakupplevelser på din semester i Odsherred.

Boka boende i Odsherred, Danmark

Har ni nu bestämt att Odsherred blir ert nästa semestermål, så kan ni njuta av ett brett utbud av semesterbostäder i området. Vi kan erbjuda stuguthyrning av många riktigt trevliga stugor, med underbar havsutsikt. Längs kusten ligger stugorna som pärlor på ett snöre. Ni kan också hitta ett urval av större och mer moderna fritidshus, där det finns extrafaciliteter som spa och bastu - mycket trevligt för en vintersemester i fritidshus. Ni kommer säkert inte att ha problem med att hitta ett fritidshus för er vill hyra hus i Danmark med hund. Över 100 av de stugor som uthyres i Odsherred, välkomnar hunden med som semesterfirare.

Som ni kan se finns allt som behövs för en härlig sommarvistelse i Danmark om ni väljer att hyra stuga i Odsherred.