Stugor på Djursland

I området kring Djursland och Ebeltoft finns gott om möjligheter för att kombinera spännande, roliga och lärorika upplevelser. Djursland är en stor halvö på östra Jylland med milsvil av kust och härliga, vackra stränder. Här finns också ett rikt utbud av attraktioner med bland annat Djurs Sommerland som är Nordens största sommarland. Med ett semesterhus på östra Jylland får både stora och små besökare en fantastisk semester och kan njuta av både avkoppling och spännande aktiviteter.

Stuga på Djursland

Populära semesterhus i Djursland

Loading...

Djurvänliga semesterhus i Djursland

Loading...

Semesterhus med pool i Djursland

Loading...

Semesterhus med flexibel ankomst i Djursland

Loading...

Koppla av eller ha en aktiv semester

Här finns allt - från museer och spännande städer till härliga stränder och vackra bokskogar. Du kan ha en aktiv semester eller bara koppla av. Du väljer helt själv när du hyr någon av våra stugor i Ebeltoft eller på övriga Djursland. Ska du hyra stuga i Ebeltoft kan du besöka det gamla Rådhuset, som är världens minsta men här finner du också världens längsta skepp i trä, Fregatten Jylland, samt det imponerande Glasmuseet med modern glaskonst. 

I närheten av Ebeltoft finner du också Ebeltoft Familjepark, Skandinavisk Dyrepark och det är inte heller så långt därifrån till Djurs Sommerland. Djursland och våra stugor och semesterhus här har mycket att erbjuda med vackra stränder, äventyr i naturen och naturligtvis Djurs Sommerland som erbjuder massor av skoj, bad och attraktioner för hela familjen. Sommarlandet har under flera år blivit korat till Nordens bästa och också största så här ska säkerligen alla i familjen hitta något som passar.

Semester med barn på Djursland, Danmark

Kusten, stränder och fiskelägen

Djursland är definitivt en härlig plats att hyra hus i Danmark om du vill tillbringa tid vid havet och på stranden. Den långa kustlinjen som går längs de fina semesterområdena på Norddjursland, runt näsan av Grenå, förbi Mols och ner till Århus bukten är perfekt för många härliga semesterupplevelser. På sommaren har flera stränder i området den ’blå flaggan’ på plats, så att du tryggt kan kasta dig ut i vågorna. De flesta stränderna har fin sand och mjuka sanddyner och flera platser som gränsar till skogsområden upp till sanddynerna.

Längs kusten norr om Grenå kan du utforska Djurslands svar på Möns Klint, nämligen klippor Sangstrup och Karlby där du kan jaga för forssiler och forstende sjöborrar. Ta din lunch och äta lunch med utsikt över Kattegatt.

På Djursland finns det fortfarande några gamla fiskebyar kvar - Bönnerup och Grenå tillhör de största. Båda är fortfarande aktiva med fiskare och vid de två hamnarna kan du köpa läcker färsk fisk och smakliga skaldjur. Passa på att köpa lite färsk rödspätta och servera med dansk ny potatis - en riktig smakupplevelse. På många platser på Djursland säljs lokala råvaror såsom grönsaker, frukt och bär från små bodar längs vägarna och i något större gårdsbutiker. Djursland är i allmänhet en riktigt härligt resmål att hyra stuga eller semesterhus för dig som uppskattar god mat och lokala råvaror.

Kysten ved Ebeltoft

Stadssemester på Djursland

I Aarhus finns en uppsjö av mysiga gator, spännande kulturupplevelser, långa shoppinggator och restauranger för alla smaker. Aarhus är en ’liten stor stad’, vilket gör det enkelt för dig att uppleva mycket under en dagsutflykt till staden. Besök attraktioner som konstmuseet Aros, Gamla stan och Moesgaard Museum. Längs floden, som slingrar sig genom staden, är en mysig atmosfär när de många restauranger och kaféer öppnar sina uteserveringar. Aarhus ligger intill Kattegatt, så efter några timmar i staden kan du gå ner till Marselis marina och ta en glass medan du tittar på de många båtarna i hamnen. Fortsätt resan upp till drottning Margrethe vita Marselisborg slott och avsluta i Mindeparken eller den botaniska trädgården. På detta sätt får du både stadsliv, kultur och natur på en och samma dag.

Boka ditt boende på Djursland hos NOVASOL

Ja, för den som letar stugor i Danmark är Djursland och Ebeltoft två härliga alternativ med många möjligheter. Specificera din sökning här på vår hemsida med några enkla klick och hitta just din favorit bland alla våra semesterhus på Djursland. I vårt stora utbud hittar du många trevliga stugor av olika stil och för alla smaker men även härliga lyxhus och riktigt stora, moderna villor med alla bekvämligheter och extra allt. 

Till alla våra stugor och semesterhus på Djursland - och även i övriga Danmark – så ingår vårt Trygghetspaket automatiskt i din bokning om du bokar direkt hos NOVASOL. Trygghetspaketet inkluderar bland annat skydd för dig vid plötslig sjukdom eller arbetslöshet. Läs mer om vad Trygghetspaketet innebär i våra Hyrsvillkor för den säsong du önskas vistas i din stuga i Danmark. Över hela Danmark och så även på Djursland har vi egna servicekontor för att göra din vistelse i semesterhuset så bra som möjligt. Vid servicekontoret hämtar du allt som oftast nyckeln men du kan även så ytterligare service och våra kollegor på plats svarar gärna på frågor kring vad du kan göra och uppleva i närområdet. 

Välkommen till NOVASOL och någon av våra härliga semesterbostäder på Djursland!