Stugor i Grenå

På halvön Djursland i Danmark finner du den lilla hamnstaden Grenå. Här finns det mycket spännande att upptäcka - både i staden och på resten av Djursland som är känd för att vara en bra familjedestination. Några av anledningarna till detta är det stora utbudet av sevärdheter, vacker natur och den långa kusten.

Vill du hyra stuga i Grenå är du välkommen till oss på NOVASOL. Du finner vårt kompletta utbud av stugor och semesterhus här på vår hemsida där du också kan boka den du önskar direkt online. Välj din önskade reseperiod för att se vilka semesterbostäder som är lediga när just du önskar semestra i Grenå.

Hus i Grenå på Djursland i Danmark

Populära semesterhus i Grenå

Loading...

Djurvänliga semesterhus i Grenå

Loading...

Semesterhus med pool i Grenå

Loading...

Semesterhus med flexibel ankomst i Grenå

Loading...

Liv i stad och hamn

Områdena med semesterhus vid Grenå Strand ligger tätt inpå en av Danmarks bästa stränder. Med idylliska sanddyner, ren och vit sand, och inte minst Blå Flag-utmärkelsen, är det här ett trevligt ställe att tillbringa dagarna. Stranden är populär men det finns samtidigt gott om plats för alla. Det finns bra möjligheter till parkering, toaletter och olika aktivitetsmöjligheter som till exempel beachvolleyboll.

Från ditt semesterhus i Grenå har du i regel inte långt in i stadens centrum. Oftast är det bara några få kilometer så att du enkelt kan ta dig hit på cykel, med bil eller kollektivtrafik. I Grenå finns flera sevärdheter och inte minst en trevlig stadskärna. Här sjuder det oftast av liv, särskilt under sommarmånaderna. Upplev olika marknader, musik och besök de olika butikerna. I Grenå centrum, vid den vackra kyrkan, börjar stadens tre gågator. På varje gågata finns olika butiker, liksom trevliga kaféer och restauranger. 

Vid hamnen är det också mycket liv under sommaren när både gamla träbåtar och moderna yachter lägger till. Vid hamnen hittar du också flera kaféer och restauranger. Det här är den perfekta platsen för en glasspaus i solen.

Sevärdheter och upplevelser på Djursland

Mycket finns att uppleva när du väljer att hyra hus i Grenå. Från kyrkan och statyn av Sören Kanne kan du titta ner på stadsmuseet - Djursland Museum. Beläget i en gammal men välskött köpmannsgård hittar du ett museum fullt av själ. Här kan du lära dig om livet i Grenå. Inte långt därifrån ligger den Gamla Smia, där du kan se exempel på smedens arbete genom åren.

Med ett semesterhus på Djursland har du sällan heller långt till Kattegatcentret. Här finns stora akvarier med färgglada fiskar, hajbassänger och akvarium där du kan ta på olika havsdjur. Du får möjlighet till spännande information här och utanför kan du besöka sälbassängen eller låta de små leka åpå utomhuslekplatsen.

En semester i en stuga på Djursland är du också nära andra familjeattraktioner där familjen med lätthet kan tillbringa hela dagen. På Djursland kan du till exempel besöka Ree Park och Scandinavian Zoo. Den mest kända attraktionen är dock Djurs Sommerland. 

Djursland är är ett utmärkt alternativ om du söker avkoppling eller vill hämta energi i naturen. Den långa kusten är också ett eldorado för fiskare och det finns ett brett utbud av platser att fiska. I nationalparken Mols Bjerge, finns goda förutsättningar för den som vill ta en tur med mountainbiken. De natursköna omgivningarna är också lämpliga för vandring, kanske med en medpackad picknickkorg. Ta dig till exempel till Jernhatten nära Ebeltoft och njut av utsikten från toppen. På hela Djursland finns många skogsområden och små byar med mycket själ och charm.

Spännande städer nära Grenå

Århus är den absolut största staden i området, och från Grenå är det en knapp timmes bilresa till stadens centrum. Här ligger butikerna på rad på stadens mysiga gågata. Perfekt för dig som älskar att shoppa. Fyll dagen med besök på några av de många museerna. Bland de populäraste besöksmålen finns ARoS och konstmuseum. Ta en paus vid ett av de mysiga kaféerna längs floden eller i Latinerkvarteren. Även Randers är en stad med många upplevelser. Randers Regnskog är en av de mer exotiska. Här går du runt i regnskogen bland djur och fåglar som flyger fritt över dig. Randers har också en trevlig stadskärna.

Boka semesterhus i Grenå hos NOVASOL

NOVASOL hyr ut semesterhus över hela Danmark och har gjort detta sedan många år tillbaka. Vårt stora utbud gör att du enkelt kan hitta din nästa semester bland våra semesterbostäder i Danmark. Du kan boka din stuga direkt här på hemsidan, eller ring till oss så hjälper vid gärna. Vi ska göra vårt bästa för att du hittar ett boende som passar just dig i vårt utbud av stugor i Grenå.