Stugor i Store Sjörup

Det blir inte svårt att ha en härlig semester om du hyr ett av NOVASOLs semesterhus på Djurslands halvö i byn Store Sjörup. Vad orten "saknar" i storlek kompenserar den med charm och vänliga invånare. Under en semester i Djursland kan du njuta av den vackra naturen, havet och ett fantastiskt och unikt urval av sevärdheter och upplevelser. NOVASOL har arbetat med stuguthyrning i Danmark sedan 1968, så du kan tryggt lägga din semester i våra händer. Välkommen att hyra stuga i Store Sjörup!

Semesterhus på Djursland under blå himmel

Populära semesterhus i Store Sjörup

Loading...

Djurvänliga semesterhus i Store Sjörup

Loading...

Semesterhus med pool i Store Sjörup

Loading...

Semesterhus med flexibel ankomst i Store Sjörup

Loading...

Vacker natur på Djursland

Om du älskar att vara utomhus och njuta av allt som Moder Jord har att erbjuda, är Store Sjörup ett utmärkt resmål för dig och din familj. Om du älskar att bada, missa inte ett besök till Store Sjörup-stranden, kallad "Stranden vid Paradiset". Detta kallas den eftersom man passerar vackra naturområden med riklig flora och fauna, där får står och betar, på vägen ner till stranden. Dessutom är det också en fantastisk strand med sammetslen sandbotten.

Letar du efter fiskeupplevelser, tveka inte att kasta linan ut i Randers fjord. Här kan du fiska efter en mängd olika fiskarter som havsöring, abborre och sill. Har du turen att få en fisk på kroken kan du ta med den tillbaka till din stuga i Store Sjörup och tillreda en god middag.

På den södra delen av Djursland hittar du den vackra nationalparken Mols Bjerge, inte mer än cirka 40 km från er stuga i Store Sjörup. Nationalparkens kuperade landskap är unikt i förhållande till den annars platta Danmark. Men utöver de imponerande bergen kan man också uppleva mångfaldig flora och fauna, urskogar och även historiska skatter såsom det kända forntidsminnet trillingehöje i Trehöje.

Sevärdheter i och runt Store Sjörup

Store Sjörup och resten av Djursland står inte utan spännande attraktioner och olika sevärdheter. Av lokala upplevelser i orten hittar du den otroligt mysiga loppmarknaden Sommerby, som äger rum varje tisdag i juli. På marknaden, förutom att fynda, kan du också träffa de gästvänliga invånarna som ofta vill småprata lite.

Gamla Estrup Herrgård rymmer idag Gammel Estrup, som är Danmarks herrgårdsmuseum. Ett museum som handlar både om herrgården själv, men också allmänt om de danska herrgårdarnas historia. Det är en levande upplevelse som gör att det känns som att transporteras tillbaks i tiden när du går bland den entusiastiska personalen som alla har på sig gammaldags kläder.

Utflykter under vistelsen

Att hyra stuga på Djursland ger er den perfekta utgångspunkten för utflykter till många spännande sevärdheter, som dock inte ligger inom gångavstånd från huset. Endast en halvtimme från Store Sjörup ligger den berömda nöjesparken Djurs Sommerland, där både små och stora kan ha en rolig dag. Randers Regnskog är inte heller mer än ungefär en halvtimme från ert semesterhus. Om du är ett stort fan av musik, missa inte en resa till Memphis Mansion - ett museum dedikerat till Elvis Presley, känd som kungen av rock n roll.

Boka ditt boende i Store Sjörup direkt online

Som du kan se blir en semester i Store Sjörup allt annat än tråkigt, och med ett semesterhus på Djursland har du och din familj perfekta förutsättningar för att njuta av livet hemma i stugan, men också för att uppleva vad landsbygden och resten av halvön har att erbjuda. NOVASOL har ett brett utbud av semesterbostäder i Danmark, så du hittar säkert ett boende som passar precis dina behov och önskemål. Varför inte börja med att se våra stugor i Store Sjörup och om din nästa semesterbostad finns just där? Du kan sedan boka din stuga direkt här online eller genom att ringa vår gästservice. Välkommen till NOVASOL och våra stugor i Store Sjörup!