Stugor i Svaneke

Vid den nordöstra delen av Bornholm ligger vackra Svaneke. Den tidigare fiskebyn är omgiven av ett vackert kuperat landskap. Den varierade kusten med sandstränder gör den här regionen till ett av de mest populära semesterområdena på Bornholm. Här kan du koppla av i gröna omgivningar och njuta av naturens lugn från stugans terrass. 

Våra stugor och semesterhus i Svaneke finns tillgängliga för bokning här på vår webbplats. Samtliga semesterbostäder har besökts av vår egen personal på ön som utgår från vårt servicekontor på Bornholm.

Semester i Svaneke med stuga som bas

Populära semesterhus i Svaneke

Loading...

Djurvänliga semesterhus i Svaneke

Loading...

Semesterhus med flexibel ankomst i Svaneke

Loading...

Upplevelser och attraktioner

De små gatorna och mysiga restaurangerna i Svaneke tar dig tillbaka till en annan tid. En tid då stress, hektiskt vardagsliv och teknik inte existerade. Besök det största mikrobryggeriet på Bornholm, Svaneke Bryghus, där du kan smaka på den lokalt bryggda ölen. Passa också på att smaka handgjord glass, karameller, lakrits och vingummi.

Här hittar du flera gallerier, glasblåsare och keramikverkstäder. Ta en tur ner till Glastorvet, ett område där lokala konstnärer har skapat en gemensam miljö. Inte långt härifrån ligger Svanekegaarden där det ofta hålls konserter, föreläsningar och många andra kulturella evenemang.

Idag, som det har varit i många år, är invånarnas mötesplats fortfarande den veckovisa marknaden. Denna arrangeras på onsdagar och lördagar och här kan du promenera runt bland lokala produkter och delikatesser medan du tar in den livliga atmosfären.

Semesterbostad i Svaneke

Aktiviteter och natur i Svaneke

Ta på dig ett par bra skor och vandra runt på de små gatorna medan du tar in Svanekes behagliga atmosfär. År 2014 blev Svaneke korat till Danmarks vackraste köpstad, så har finns uppenbarligen väldigt mycket trevligt att se. Om du går förbi hamnen i norr så kommer du till huset där Oluf Höst växte upp. Själva Oluf Höst-museet ligger i Gudhjem. Besök rökeriet där du kan smaka på många olika typer av rökt fisk eller köpa med "hem" till din stuga. I Svaneke väntar med andra ord upplevelser som gör din semester i en stuga på Bornholm till ett härligt minne.

Om du går söderut från hamnen kommer du till Svaneke fyr, som inte längre är i drift. Här är också Hullehavn strand som anses vara stadens bästa strand.Om du hyr stuga i Svaneke med barn kan Braendesgårdshaven vara ett uppskattat utflyktsmål. Parken har den största lekplatsen på Bornholm samt vattenland, djurpark och en mängd andra aktiviteter för både stor som liten. Många gäster till våra semesterhus på Bornholm är just familjer med barn och då kan det vara trevligt med tips på utflyktsmål.

Stuguthyrning i Svaneke för semestern

NOVASOL har ett stort urval av semesterlägenheter och stugor på Bornholm. Du kan enkelt söka här på vår hemsida för att hitta just den semesterbostad som passar dig bäst. Vi har semesterbostäder i olika prisklasser och i olika standarder. Oavsett om du letar efter en enkel semesterlägenhet, eller behöver ett stort semesterhus med alla bekvämligheter och lite till. Till några kan du ta med hund utan extra kostnad och andra ligger nära havet. Gör en sökning utefter vad som är viktigt för just dig. Vi hoppas att du ska hitta ditt nästa boende för semestern på Bornholm bland våra stugor i Svaneke.