search

Stugor i Hishult

Naturrik semester i södra Halland

Välkommen att hyra stuga i Hishult för din nästa semester i Halland. Här njuter du av en naturnära stugsemester där du sällan har långt till sjö och naturupplevelser. Hishults läge med närhet till både Småland och Skåne gör att du också får en mycket bra bas för utflykter under semestern.

Hos oss på NOVASOL kan du hyra stuga i Hishult för din semester. Orten med omnejd är en del i vårt totala utbud av privatägda stugor i Halland att hyra. Välkommen att boka din favorit!

Attraktioner i Hishult

Hishult är en tätort i Laholms kommun som är belägen i de södra delarna av Halland. På orten finns grundläggande service men också sevärdheter. Här ligger bland annat Hishults kyrka vars historia troligtvis går tillbaka till 1200-talet. Då ska Hishults gamla kyrka ha uppförts men sedermera revs den i början av 1900-talet. Detta samtidigt som den nuvarande kyrkan byggdes i nyromantisk stil. Inne i kyrkan kan du dock finna äldre historia såsom en dopfunt från 1600-talet och krucifixet från 1400-talet.

Gör även ett besök till Konsthallen, som ligger vid Gästgivargården, där du kan ta del av konstutställningar av olika slag. Likt andra attraktioner i Hishult, rekommenderas att ta reda på öppettiderna först. Passa också på att se gamla bron från 1800-talet. Stenvalvsbron i tre spann går över Smedjeån och har under historien använts av till exempel sågverk i trakten.

Utflyktsmål under semestern

Med en stuga i Hishult har du även möjlighet att ta utflykter till andra besöksmål. Till Laholm (20 km) har du inte mer än cirka 20 minuters bilfärd. Härifrån når du då också havet och platser som Mellbystrand och Skummeslövsstrand. Hishults läge nära den skånska och småländska gränsen gör att du även kan ta utflykter till dessa landskap. Som exempel, är Örkelljunga bara 22 km bort och småländska Markaryd 20 km.

Hishult ligger strax öster om Oxhultasjön vilket ger dig utmärkta möjligheter till att njuta av en sjönära semester. Tar du dig istället en tur österut, finner du Store sjö på gränsen mellan Hallands och Skåne län. Med vår sökfunktion, kan du välja själv hur nära sjö din stuga i Hishult ska ligga.

Boka boende i Hishult hos NOVASOL

Alla våra stugor i Hishult är privatägda vilket borgar för personliga och unika semesterupplevelser. Samtidigt så besöker vi alla våra stugor innan vi tar in dem i sortimentet. Detta för att säkerställa att den information som visas här online när du bokar, den stämmer. Skulle en ändring sker efter vårt besök så hör husägaren av sig till oss så att vi kan uppdatera informationen. Har du redan bokat din stuga när ändringen sker, informerar vi självklart dig. 

Hishult är en del av vår kompletta stuguthyrning i Halland. I det stora utbudet finner du något för nästan varje smak. En stor fördel med att hyra stuga är att du kan uppleva platser nästan var stans i Sverige. Många gånger har du då också gott om yta, både inne och ute, till att kunna koppla av under semestern. En stuga är en bra bas för att låta semestern ta den riktning som du själv önskar.

För att boka boende i Hishult är du välkommen till oss på NOVASOL. Du kan boka via telefon, mail eller direkt här på hemsidan. Det är bara att välja din favorit i vårt utbud av stugor i Hishult.