Stugor i Unnaryd

Önskar du hyra stuga nära sjö under semestern, är du bland annat välkommen att se vårt utbud av stugor i Unnaryd. Här bor du i vacker natur och har samtidigt gott om möjligheter till aktiviteter inom räckhåll. Bad, fiske, cykling och vandring är bara några att nämna. I Unnaryd finner du även sevärdheter av olika slag. Allt som allt utmärkta förutsättningar för din semester.

Feriehuse i Halland

Populära semesterhus i Unnaryd

Loading...

Djurvänliga semesterhus i Unnaryd

Loading...

Semesterhus med flexibel ankomst i Unnaryd

Loading...

Boende nära sjö

Tätorten Unnaryd är belägen i Hylte kommun. Det tillhör Hallands län och är samtidigt en del av landskapet Småland. Orten är belägen på den norra sidan av sjön Unnen där du även finner Unnaryds badplats. Här är sandstrand, brygga och närhet till service ingredienser för en härlig dag när solen ligger på. Andra platser Nässja badplats vid Unnen, Stenkaren vid Yasjön och Simmarydsnäs vid Jällunden. Inte långt från Unnaryd, breder också den stora sjön Bolmen ut sig. Vill du fiska under din semester i Unnaryd, finns goda möjligheter på flera platser. Kom bara ihåg att först kontrollera vilka fiskeregler som gäller för respektive vatten.

Som ett tecken på den rika naturen, finner du flera naturområden i närheten av Unnaryd. Strax norrut, ligger Ödegärdets naturreservat med bokskog och väl bevarade odlingslämningar. Spår som sträcker sig tillbaka till den äldre järnåldern finns här och närmare 700 odlingsrösen har markerats ut. Tar du dig istället söderut, finner du Sjö naturreservat med bland annat ett rikt fågelliv. Tar du dig mot sjön Bolmen, finner du naturreservatet Tira öar.

Aktiviteter och sevärdheter

Tycker du om att cykla eller vandra i naturen under semestern finns otaliga möjligheter i Unnaryd. Den 7 km långa Brunnsbackaleden tar dig bland annat förbi Hembygdsparken och Ödegärdet naturreservat. Den lite längre Jälluntoftaleden, på 12 km, börjar vid Chalanderska muséet och tar dig ut på en naturskön tur där ett antal rastplatser väntar längs med vägen. För den som vill hoppa upp på cykeln för en längre tur, rekommenderas Hylteslingan och Unnen runt.

Attraktioner i Unnaryd finns det flera av. Då orten har en stark tradition av hantverk, finner du flera av dem kopplade till det. Bland annat Bonadsmuseum som hyser välbevarade verk av svenskt kulturarv. Vid genuina Unnaryds Hembygdspark, finner du stugor som inrymmer mer än 3000 historiska föremål från området. I stugorna får du en stor portion lokal historia och kan se skogsbondens arbetsredskap från förr.  

En annan sevärdhet i Unnaryd är Unnarydsstenen, en vägvisande sten från år 1777. Mer historia gömmer sig i ruinerna från Tannshult såg och kvarn som du stöter på om du vandrar Jälluntoftaleden.

Välkommen att hyra stuga i Unnaryd

Hos NOVASOL har vi sedan många år tillbaka arbetat med stuguthyrning. Faktiskt ända sedan 1968. Idag kan vi bland annat säga att vi är störst i Sverige på organiserad stugförmedling. I utbudet av stugor i Halland, hittar du också våra härliga semesterbostäder i Unnaryd. Alla, som har lediga perioder kvar att boka, finner du här på vår hemsida. Här kan du också boka ditt boende i Unnaryd direkt online. Självklart är du även välkommen att ringa till oss om du vill ha hjälp med att boka, eller har någon fråga. Vi hälsar dig varmt välkommen till en aktivitetsfylld och naturskön semester i någon av våra stugor i Unnaryd.