search

Hyra hus i Casares

Festivaler, charmiga platser och smakfulla semesterupplevelser

Om du drömmer om att spendera din semester i en charmig stad i södra Spanien, kan du hyra hus i Casares. Upplev stadens historiska och kulturella arv, delta i populära festivaler och smaka på lokal mat på stadens kaféer och restauranger. 

Hos oss på NOVASOL kan du boka boende i Casares med omnejd. Vi har allt från semesterlägenheter till möjlighet att hyra hus med pool. Du finner vårt lediga utbud här på hemsidan där du också kan boka ditt boende direkt online – smidigt och säkert. Föredrar du att boka ditt boende i Casares över telefon är du självklart välkommen att ringa till oss.

Hus att hyra med pool i Casares

Upplev Casares

Beläget på gränsen mellan Malaga och Cadiz, daterar denna andalusiska stad tillbaka till morernas tid i Spanien. Gatorna är smala och omgivna av traditionella vita hus - allt är gjort för att bevara stadens charm. Den "hängande staden" har fått sitt namn på grund av sina branta backar. Ljusstyrkan som kommer från de små vita husen står i kontrast till naturlandskapet som omger staden. Ta med din familj på en guidad tur och upptäck de mest charmiga platserna i Casares.

I den högsta delen av staden hittar du Castillo de Casares. Fästningen är från 1200-talet, som sammanfaller med stadens grundande av det dåvarande arabiska samhället. Även om det bara finns ruiner kvar av slottet, är utsikten uppifrån otrolig.

På höger sida av Albarránströmmen finns de arabiska baden i La Hedionda. Området är deklarerat som "Bien de Interés Cultural", dvs. kulturarv, och består av ett kvadratiskt spa på cirka 6x6 meter. Legenden säger att Julius Caesar badade här före konflikten med den romerska armékommandören Pompejus. Idag är spat faktiskt öppet för allmänt bruk.

I Sierra de la Utrera kan du uppleva grottor som är miljontals år gamla. Besök grottorna och se de fascinerande geologiska formationerna här, där också förhistoriska kvarlevor har hittats. Det kan vara bra att boka en guidad tur så att du kan få en expert som visar dig och din familj runt. Med ett semesterhus i Andalusien som bas kommer din semester i Casares att vara allt annat än tråkig!

Casares vid Costa del Sol

Upplevelser nära ditt semesterhus

Funderar du på när du ska boka ditt semesterhus i Casares? Hos NOVASOL kan du hyra hus eller lägenhet hela året för din semester. Det kan dock vara en bra idé att planera din semester efter de populära festivalerna som äger rum i staden, vilket ger dig chansen att uppleva Casares kultur i första hand.

Hyr du semesterhus i Casares i maj kan du uppleva Romería de Casares pilgrimsfärd. Denna firas sista lördagen i maj. Lokalbefolkningen går längs en stig ledd av deras skyddshelgon tills de når kapellet Rosaria. Rutten är cirka 14 km lång och de flesta går till fots. På kvällen firas det med musik och mat bredvid kapellet.

I augusti håller staden den berömda Feria de Casares. Här finns allt du behöver för att en bra fest: verbenor, parader, aktiviteter för hela familjen, dans, musik och inte minst palmer. Ofta ger en spansk artist en konsert som en hyllning till firandet.

Playa Chica vid Casares, Costa del Sol

Smakupplevelser under Spaniensemestern

När det gäller Casares gastronomi kan man skilja mellan två typer av mat. Den första är den traditionella, som kallas "sierra". Här är fokus på grytor, pannor och tallrikar med fläsk. Alla rätter är tillredda på ett traditionellt sätt för att bevara smaken och aromen. 

Den andra typen är känd som "playa", strand, här är stekt fisk och skaldjur i fokus. Ledsagat av en god, kall öl är det perfekt mat för en dag på stranden.

Boende med pool i Casares, Spanien

Boka semesterboende i Casares och Andalusien

En semester i Casares är fylld med festliga kvällar, historiska reliker och god mat. På NOVASOL tror vi att det bästa sättet att uppleva allt detta är att hyra en semesterbostad, då du har friheten att helt välja vad du vill göra på dina semester. Vi har ett stort urval av semesterbostäder på Costa del Sol – där Casares ligger – samt i stora delar av Spanien. Det blir alltså inte svårt att hitta ett semesterhus eller semesterlägenhet som passar dina behov. Detta oavsett pris, plats och antal personer – det finns allt som oftast ett boende som passar. Dessutom erbjuder NOVASOL ett antal husdjursvänliga semesterhus, så du behöver inte spendera tid borta från din hund under din semester i Casares. Med över 50 års erfarenhet av uthyrning av semesterbostäder kan du tryggt låta din semester vila i våra händer. Välkommen till NOVASOL för att hyra hus i Casares!