Semesterhus i Mijas

Att hyra hus eller semesterlägenhet i Mijas är ett utmärkt val om om du drömmer om en semester i Spanien full av vacker natur. Naturen i denna del av Andalusien sträcker sig från bergen till kusten, mångfaldiga och kulturella platser och utsökt mat medan solen skiner på dig. 

Hos oss på NOVASOL, finner du ett härligt utbud av semesterlägenheter och semesterhus i Mijas för uthyrning. Du finner det kompletta utbudet här på hemsidan med detaljerad information om varje semesterbostad. Innan våra semesterbostäder görs tillgängliga för uthyrning, åker en av våra lokala medarbetare och besöker bostaden för att säkerställa att informationen stämmer. Detta kallar vi för kvalitetssäkrad stuguthyrning. Bokar du ditt boende i Mijas direkt hos oss – antingen via hemsidan eller över telefon – så ingår dessutom vårt Trygghetspaket automatiskt och utan extra kostnad. Där ingår bland annat Bästa-Pris Garanti och avbeställningsskydd (se våra Hyresvillkor). Detta gäller både för våra semesterbostäder i Andalusien som övriga Spanien. Välkommen!

Hus i Mijas vid Costa del Sol, Spanien

Populära semesterhus i Mijas

Loading...

Djurvänliga semesterhus i Mijas

Loading...

Semesterhus med pool i Mijas

Loading...

Semesterhus med flexibel ankomst i Mijas

Loading...

Om Mijas och området

Beläget på bergrika sluttningar finner du Mijas centrum, som perfekt återspeglar den typiska andalusiska vita byn - det är också i den delen av staden som du hittar flest historiska monument. På vägen nerför sluttningen mot havet integreras de industriella och kommersiella områdena med de nyare byggnaderna i Las Lagunas.

Dessutom finns små stadsdelar utspridda och isolerade från staden. NOVASOL har bland annat ett antal semesterhus och lägenheter i Andalusien för uthyrning i dessa mer lantliga landsbygdsområden. La Cala är det mest kustnära, och du kan också besöka en vacker strand med samma namn. Det finns naturligtvis många fler stränder nära staden som till exempel El Ejido, Marina Beach, Peñón del Cura, El Chaparral och El Bombo.

Kultur och historia

Med stadens historiska centrum utsett till kulturarv 1969, kommer du som väljer att hyra hus i Mijas att kunna uppleva de gamla traditionerna och djupgående kultur som fortfarande lever kvar. Du kan bland annat uppleva den gamla fästningen eller besöka de olika eremitagerna Virgen de la Peña, Calvario, San Antón, Puerto, Nuestra Señora de los Remedios och San Sebastián.

I den nedre delen av La Muralla är Plaza de la Constitución en symbolisk plats där torgets fontän byggdes med stenar från en tragisk översvämning 1884. Den gamla kvarnen har restaurerats och dekorerats med blommor på Avenida El Compas.

Längs kusten stiger fyra utkikstorn upp  - La Cala, Calaburras, Calahonda och Torre Nueva. De byggdes för att skydda mot de nordafrikanska piraterna. Det första tornet är inrett som en utställningshall, som du definitivt borde besöka under din semester i Spanien.

Upplevelser för den konstintresserade

Det historisk-etnologiska museet ställer ut de mest anmärkningsvärda resterna av det antika Mijas. Carromato-museet består av ett rum fyllt med en samling miniatyrer - ett rum som redan lockar från utsidan tack vare den gula färgen inramad av blommor. Och sist men inte minst, besök centret för modern konst. Där kan du uppleva mer än 400 verk av konstnärer som Picasso och Salvador Dali.

Vad som tidigare var konstens vagga, är idag värd för en mångfaldig grupp lokala konstnärer. Du kommer att bli överraskad av de många skulpturerna, ritningarna, målningarna, graveringarna, konstnärlig keramik och fotografier som skapats av de lokala och som pryder staden.

Smaka på det lokala köket i Andalusien

Med ett semesterhus i Andalusien kommer du dessutom att ha en unik möjlighet att smaka på det lokala köket, som har några av de mest varierade och originella rätterna i Malaga. Pröva bland annat Salmorejo, maimonesoppa, cahorreñas och gazpachuelo. Till dessert, de typiska buñuelo och hornoazos. Du kommer inte att gå hungrig till sängs under en semester i Mijas, det är säkert.

Boka boende i Mijas, Spanien

Mijas vid Costa del Sol är en omtyckt och populär destination att hyra hus eller hyra lägenhet för semestern. Här på vår hemsida kan du boka ditt boende direkt online men självklart är du även välkommen att ringa till vår gästservice. Det stora utbudet av semesterbostäder gör att det säkerligen kommer finnas en semesterbostad som passar just dig – om du är ute i god tid! Gör en sökning redan nu för att se vad som finns ledigt i Mijas. Kanske vill du ha ett hus med pool? Vi hoppas att du kommer hitta din nästa semesterbostad i vårt utbud av semesterlägenheter och semesterhus i Mijas!