Semesterbostäder i Manilva

Boka din nästa semesterbostad i Spanien i vackra Manilva och njut av en semester med gott klimat, smakfull gastronomi och vackra landskap längs Costa del Sol. 

Här i Manilva erbjuder vi ett stort utbud av framför allt semesterlägenheter att hyra för semestern. Samtliga semesterbostäder i Manilva, som har lediga perioder kvar att boka, finner du här på vår hemsida. Här bokar du också ditt boende direkt online men självklart är du också välkommen att boka över telefon. Välkommen!

Manilva, Costa del Sol

Populära semesterhus i Manilva

Loading...

Semesterhus med aircondition i Manilva

Loading...

Semesterhus med pool i Manilva

Loading...

Semesterhus med flexibel ankomst i Manilva

Loading...

Semester i Manilva

Manilva är en kommun med ett strategiskt läge i provinsen Malaga. Här är stor fruktbarhet där det odlas mycket och Manilva är också ett område där fiske fortfarande är ett aktivt yrke. Promenera genom stadens gator och upptäck charmiga platser som Miramar torg, en härlig plats fylld med blommor och palmer, samt en sjöjungfruskulptur som sägs skydda Manilvas sjömän.

På söndagar kan du besöka den lokala loppmarknaden, där det säljs allt från grönsaker och andra lokala produkter från Malaga till möbler och smycken - det här är ett bra sätt att lära känna området bättre.

Ett annat hörn i Manilva som du kan stöta på när du går genom staden är Plaza Romance de la Luna-torget, en hyllning till poeten Federico García Lorca, som har en vacker fontän med fyra utsmyckade kolonner.

Omgivningen av denna provins är fyllt av vingårdar, som i många år har varit den huvudsakliga inkomstkällan för Manilva. Från El Mirador de La Pedreta, en naturstenformning som formas som en balkong, kan du njuta av utsikten över Crestellina-bergen, vingårdarna, grönsaksodlingarna, de små grannbyarna och det blå havet i bakgrunden. Upplev ett vackert landskap med en djup historia på din semester i Spanien.

Om du vill lära känna den här pittoreska staden bättre men kan tänka dig att bo en bit ifrån, kan du bland annat hyra en av våra semesterbostäder i Malaga. Bilresan mellan Malaga och Manilva tar cirka 1 1/2 h.

Stränder nära din semesterbostad

Manilva ligger på den kända kusten Costa del Sol, och det är inte konstigt att det finns många fantastiska stränder i närheten. 

La Duquesa-stranden är täckt av ren och fin sand, och det finns även en lekplats där barn kan roa sig. Från stranden finns utsikt över Duquesa slottet, fyren och Indiano-floden. En perfekt strand för att njuta av det spanska vädret med familjen.

El Negro stranden är 1300 meter lång och vattnet är rent och lugnt vilket gör det till en mycket barnvänlig strand. Det finns duschar och hängmattor på stranden, och du kan enkelt nå stranden antingen till fots, med buss eller bil.

Los Toros är en lugn och bred strand. Vattnet är kristallklart och rent, vågorna är mjuka och sanden är också bra. Överlag en idealisk strand för ett svalkande dopp och en avkopplande dag vid stranden när du hyr ett boende på Costa del Sol nära Manilva.

Aktiviteter och sevärdheter i området

Med ett stort utbud av spännande aktiviteter kommer en semester i Manilva att vara allt annat än tråkig - oavsett om du vill ha fart och fläkt eller om du föredrar lugn och ro.

Du kan besöka slottet Duquesa, byggt 1757 för att försvara kusten mot pirater. Idag huserar slottet det arkeologiska museet i Manilva, där det finns ett fäktningsmuseum, en tillfällig utställningshall och det offentliga biblioteket. Det kan också vara intressant att uppleva omgivningarna runt Castillo de la Duquesa, som är ett kulturarv som går tillbaka till romartiden.

Om du gillar äventyr, finns det företag som övar paragliding, paratriking och andra flygsporter som ger dig möjlighet att uppleva de vackra landskapen i Malaga-området från ett unikt perspektiv. Du kan också dyka eller snorkla på några av Manilvas stränder. Det finns möjlighet att hyra utrustning för det på plats, och du kan självklart också få experter att guida dig runt Manilvas havsbotten.

Om du gillar vandring finns det vägar runt Manilvas natur där du kan lära dig mer om områdets flora och fauna. Det finns olika vägar där många av dem är tillgängliga för barn, så hela familjen har möjlighet att uppleva dessa vackra landskap.

Boka din nästa semesterbostad hos NOVASOL

Hos oss på NOVASOL kan du hyra hus eller semesterlägenhet på en lång rad platser i Spanien. I just Andalusien finner du våra semesterbostäder vid såväl havet som inlandet. Många boenden har också tillgång till pool vilket gör att du inte är så beroende av avståndet till havet för att få svalkande dopp en varm sommardag. Har du hittat en semesterlägenhet i Andalusien som du är intresserad av? Vänta då inte för länge med att boka – först till kvarn gäller!