Hyra hus i Torrox

Välkommen att hyra hus i Torrox – en charmig by som ligger 4 km inåt landet från sin kustnära motsvarighet, Torrox Costa. Detta är utan tvekan ett utmärkt resmål om du drömmer om att hyra hus vid Costa del Sol för din semester i Spanien. Torrox, som ligger strax öster om Malaga, är känd för sina kilometerlånga vackra breda stränder på den soliga kusten, Costa del Sol

Den livliga strandpromenaden lockar besökare gång på gång, vilket gör Torrox till en av de mest populära platserna längs Costa del Sol. Torrox är också väl skyddad av bergen, vilket garanterar ett unikt klimat. Med ett brett urval av semesterbostäder i detta område av Andalusien hoppas vi att du kommer finna ett boende hos oss som passar just dig och dina behov.

Costa del Sol där Torrox ligger

Populära semesterhus i Torrox

Loading...

Djurvänliga semesterhus i Torrox

Loading...

Semesterhus med pool i Torrox

Loading...

Semesterhus med flexibel ankomst i Torrox

Loading...

Kulturella upplevelser

Med en lång historia som går tillbaka flera tusen år, har Torrox mycket att erbjuda för den kulturintresserade semestergästen. Med ett semesterhus eller en semesterlägenhet som bas, kommer du ha den perfekta utgångspunkten för att uppleva alllt vad området har att erbjuda. Torrox spelade en avgörande roll i den historiska, moriska perioden på grund av den blomstrande silkeshandeln mellan Granada och platser som Bagdad och Damaskus. En gång i tiden var det ett moriskt slott i stan, men du kommer inte att kunna besöka den på din semester i Spanien, eftersom den tyvärr förstördes i en belägring och efterföljande jordbävning. 

Platsen är rikt på historia, vilket du kan uppleva i det arkeologiska området, en romersk nekropolis, som är öppen för allmänheten. Arkitekturentusiaster kommer att njuta av ett överflöd av kyrkor från 1500-talet samt sjukhusbyggnaden från det 18:e århundradet.

Hus och lägenheter i Torrox, Spanien

Smaka på det spanska köket

Den mest traditionella rätten du hittar i Torrox är "migas". Det är en regional specialitet bestående av bland annat brödsmulor, färska skaldjur, grön paprika och chorizo. Dessutom väntar Malaga-provinsen på att du ska utforska de olika gastronomiska traditionerna och kulturerna. Med ett semesterhus i Andalusien kan du smaka på allt - antingen i ditt eget kök eller på en av de många restaurangerna och kaféerna. Vin, oliver, citrusfrukter och socker odlas också här. De stora städerna Granada, Sevilla och Cordoba ligger alla inom ett par timmars bilfärd från Torrox, och är också värda ett besök - inte bara på grund av deras bra restauranger.

Boka boende i Torrox hos NOVASOL

Våra semesterbostäder är alla individuellt inredda - var och en med sina egna faciliteter, inredning och pris. Filtrera ditt urval av semesterbostäder i Torrox baserat på till exempel storlek, om du vill ha en pool, och/eller hur många personer ni är som ska bo tillsammans. Vi har ett brett utbud av semesterbostäder i hela Spanien, så det är inte svårt att hitta ett semesterhus som uppfyller dina behov och önskemål. Passa på att boka det boende du önskar redan idag – först till kvarn gäller. Vi hoppas att din nästa semester i Spanien blir med oss och varför då inte genom att hyra hus i Torrox!