Semesterbostäder i Almeria

När du valt att hyra hus eller semesterlägenhet i Almeria bor du nära havet och har ett perfekt utgångsläge för en lyckad semester. Upplev en härlig blandning av spansk och arabisk kultur, vacker sandstrand och bra shopping. Dessutom finns det utrymme för att upptäcka många historiska sevärdheter, mysiga gator och torg samtidigt som du har en fantastisk utsikt över Medelhavet. Passa på och ta med hela familjen och boka en av våra semesterlägenheter i Almeria för en härlig solsemester!

Utsikt över Almeria från Alcazaba

Populära semesterhus i Almería

Loading...

Semesterhus med flexibel ankomst i Almería

Loading...

Sol, bad och sandstränder

När du hyr semesterboende i Almeria hos oss på NOVASOL har du närhet till stadsliv, hav och sandstrand. Det är inte svårt att tycka om staden som har alla kriterier för en härlig solsemester.

I staden och längs med Costa de Almería finns det många härliga sandstränder. Du behöver inte åka långt för att hitta dem. Till exempel, den breda vackra sandstranden Playa el Palmeral kan du enkelt nå till fots från Almerias centrum och längs med strandpromenaden finner du otaliga kaféer, restauranger, glassbarer och även lekplats för barnen. Dessutom finns det parkeringar nära stranden om man inte känner för att promenera eller bor en bit bort. Kloss an Playa el Palmeral ligger också stränderna Playa las Conchas och Playa del Rio som är värt spendera en dag på.

Vill du hellre vara lite för dig själv, finns det stränder och små vikar överallt längs med den långa kusten. Du kan enkelt prova dig fram och hitta just din favorit. Ett tips är även att besöka staden Aguadulce som ligger ungefär 10 km från Almeria. Här finns en underbar strand och flera restauranger och glassbarer av hög klass.

Strand i Almeria, Andalusien

Vad kan man göra i Almeria?

Almeria kallas i folkmun för ”mini Barcelona” eftersom staden kan stoltsera med en Rambla (gågata), strandpromenad och mysiga gränder och historiska sevärdheter. En av huvudsevärdheterna är det högt belägna moriska slottet – Alcazaba. Slottet är omgivet av vackra träd och växter och bjuder på en magnifik utsikt över stan och havet. Passa även på att besöka den gamla katedralen från 1524 som imponerar med sin blotta storlek. 

Ett annat måste är ett besök stadens tunnelgångar som upprättades år 1938  för att  skydda Almerias befolkning från bomberna under det spanska inbördeskriget. Väl nere i de smala tunnelgångar kan du se vilka förhållanden stadens medborgare levde under. 

När du väljer en att hyra lägenhet i Almeria för din semester, har du möjlighet att utforska grottområdet Bario de la Chanca. Ett annat tips är att även uppleva det gamla arabiska badet i Air de Almeria.

Utsikt från ett boende i Almeria

Aktiviteter under semestern

När du väljer att hyra hus eller semesterlägenhet på Costa de Almeria finns det flera aktiviteter inom räckhåll. Här har du möjlighet att testa på alla möjliga typer av vattensporter, så som  vind-och kitesurfing, dykning, kanot-och kajakpaddling. Dessutom finns det även möjligheter att hyra cyklar, vandra och spela golf eller  minigolf. Du kan även att välja att spendera en dag på hästryggen i sköna naturomgivningar genom att hoppa på en guidad tur.

Boka din semesterbostad i Almeria redan idag

NOVASOL har varit med länge i branschen gällande uthyrning av semesterbostäder. Vi har under årens lopp samlat på oss erfarenheter där vi strävar alltid efter att förbättra vår verksamhet. Idag kan vi erbjuda god kvalitet och trygghet.

Vi hjälper gärna dig att hitta ditt drömboende för semestern och du är varmt välkommen att kontakta oss på NOVASOL. Du kan även boka semesterhus i Andalusien eller övriga Spanien direkt här på vår hemsida.