Hyra hus i Córdoba, Andalusien

När du väljer att boka boende i Córdoba hos oss på NOVASOL har du goda förutsättningar för en härlig semester. Córdoba är en av Andalusiens och Spaniens kanske vackraste och mest välbevarade städer och kan stoltsera med en plats på UNESCOs världsarvlista sedan 1984.  

Córdoba har mycket erbjuda och har bland annat en lång och spännande historia. När du promenerar längs med de smala gatorna kan du se spår från olika tidsepoker samtidigt som olika kulturer möts. 

Upplev den unika staden genom att boka en av våra semesterbostäder i Córdoba. Hos oss har du möjlighet att både hyra hus och hyra lägenhet för din semester här. Välkommen!

Vackra Cordoba i Andalusien, Spanien

Populära semesterhus i Córdoba

Loading...

Djurvänliga semesterhus i Córdoba

Loading...

Semesterhus med pool i Córdoba

Loading...

Semesterhus med flexibel ankomst i Córdoba

Loading...

Sevärdheter och historiska monument

Att strosa omkring på de smala gatorna i stadskärnan bland vackra husmurar och uteplatser är en upplevelse i sig. Dock är huvudattraktionen i Córdoba stadens berömda moské - La Mezquita de Córdoba. Moskén grundades år 785 men stod först färdig år 987. Byggnaden verkade som moské fram till år 1236 men byggdes om till en katedral av kristna- Den praktfulla byggnaden lockar många besökare varje år med sin storslagna arkitektur. 

Ett annat måste när man firar semester i Córdoba är att se den gamla romerska bron över floden Guadalquivir. Bron ligger ett stenkast ifrån Córdoba-katedralen och var under många år den enda bron över floden. Idag fungerar det endast som en gångväg och är vackert restaurerad med ett torn i ena änden och triumfbåge i den andra. 

När du hyr boende i Córdoba har du närhet till stadens alla imponerande gamla byggnader. Särskilt ”Gamla stan” erbjuder historiska byggnader i olika stilar medan du har mysiga krogar runt varje krön. När du är i stan får du inte heller missa att besöka stadens judiska kvarter som bjuder på allt från trevliga butiker till pittoreska byggnader som bjuder in till en inblick i historien. I närheten finner du även flera vackra parker som är värt att besöka.

Den berömda bron i Cordoba

Tips på härliga utflykter och aktiviteter

När du bokar boende i Andalusien har du möjlighet att uppleva många sevärdheter. En av dem ligger endast 6 km från Córdoba, nämligen Medina Azaharal. Det officiella namnet Madinat al-Zahra och byggdes under 900-talet av kaliferna och idag kan du skåda ruinerna av den gamla palatsstaden som ansågs med dåtidens ögon som ett lyxigt maktcentrum. Du kan även besöka ett museum och bland annat se de återstående konstskatterna.

I området kring Córdoba finns det många möjligheter om du vill vara fysiskt aktiv eller vill uppleva naturen. Här kan du välja mellan att vandra, cykla eller bara att åka omkring i det fantastiska området, antingen på egen hand eller på guidade turer. Forsränning, kanot- och kajakpaddling finns även för den söker adrenalinkickar och spänning.

Pool till boende nära Cordoba

Boka semesterhus och lägenheter i Córdoba

Om du vill uppleva vackra Córdoba har du flera alternativ att välja bland när du bokar semesterbostad hos oss på NOVASOL. Vi hyr ut till exempel härliga semesterlägenheter belägna mitt i hjärtat av Córdoba. Boende som ligger inom räckhåll till stadens många sevärdheter, torg och krogar. 

Strax utan för staden hyr vi ut större hus. Córdoba ligger en bit inåt i landet och du kan bland annat välja att hyra hus med pool. Här kan du få en trevlig semester i Andalusien med familjen, där ni kan varva mellan aktiviteter med lugna dagar med exempelvis svalkande dopp i poolen. 

Varm välkommen att boka din semesterbostad i Andalusien redan idag genom att antingen kontakta oss eller boka direkt online här på vår hemsida!