search

Stugor i Lindås, Hordaland

Norgesemester vid fjord och närhet till upplevelser

Tillbringa din nästa semester i Hordaland i en av våra stugor i Lindås. Här får du möjlighet till en stugsemester nära fjord och berg. Utöver den vackra naturen, erbjuder området flera spännande museer, informationscenter och vandringsmöjligheter. Varför inte hyra stuga i Lindås precis vid fjorden och fyll dagarna med simning, fiske eller vandra längs vattnet. Den största delen av Lindås ligger på Lindåshalvön i Nordhordland. Kommunens kärna är tätorten Knarvik, där du hittar allt du behöver för din semester.

Fjord vid Eikemo i Lindås

Aktiviteter och upplevelser

En semester i en stuga i Hordaland erbjuder ett brett utbud av aktiviteter. Lindås läge vid fjorden bjuder in dig till fiske, simning, kajakpaddling och andra vattenaktiviteter. Kustkulturen i Nordhordland har djupa rötter och under en semester i Lindås kan du inte undvika att få en smak av hur livet längs kusten har utvecklats genom åren. Här har fiske och sjöfart varit viktigt i många generationer. Sjöbodar och kajer påminner oss idag om de viktiga traditionerna.

Lyngheiscentret på Lygra är ett informationscenter där du kan lära dig mer om kustlandskapet. Lyngheiene som har präglat kustlandskapet i tusentals år är på väg att försvinna och centret syftar till att bevara detta kulturlandskap för kommande generationer. Här kan du se en flock vildfår stå och beta året runt, och i centrets café kan du smaka på olika rätter som är tillagade med det smakfulla köttet.

Om du letar efter en aktiv semesterupplevelse i Hordaland finns det gott om möjligheter. I Meland kan du spela golf på en av Norges finaste och mest utmanande golfbanor. Här har självaste Bill Clinton faktiskt spelat!

Sevärdheter och attraktioner

Från din stuga i Lilndås har du också möjlighet att upptäcka Kongshöyen i Seim, eller Håkonshaugen. Enligt sägnen ska det att vara här Håkon den gode begravdes. Platsen öppnades 1961 som ett historiskt minnesmärke, men inga kvarlevor har hittats efter kungen eller hans svärd, Kvernbit. Vid Seim ligger också Strilamuseet, där du kan lära dig mer om lokalhistoria genom mer än 5000 objekt.

Från en av våra stugor i Lindås kan du enkelt nå Bergen och stadens många attraktioner. Promenera runt i den mysiga staden som känns förvånansvärt liten. Upptäck några av Norges populäraste sevärdheter, som Bryggen, Fisketorget och Flöibanan. Det finns bra shopping och otaliga restauranger, kaféer och barer här. Bergen har något för alla och är perfekt för en dagsutflykt från din stuga.

Boka din stuga i norska Lindås hos NOVASOL

När du ska boka boende i Hordaland hos NOVASOL, kan du välja mellan ett brett utbud av stugor över hela stora delar av regionen. Våra stugor i Hordaland ligger i vacker natur och ofta nära fjord. Bland våra semesterbostäder i Lindås, har vi flera så kallade fiskehus - perfekt för dig som vill ha en fiskesemester. Här finns också ofta båt som ingår eller kan hyras. 

Du bokar ditt boende i Lindås direkt här på vår hemsida. Självklart kan du även ringa till oss om du hellre vill det. Gör en sökning baserat på din önskade reseperiod och ditt resesällskap. Kanske reser du med hund till Norge? Klicka i vad som är vitkigt för just dig så visas alla lediga stugor som matchar dina valda kriterier. Vi hoppas att du kommer hitta ett boende som passar just dig i vårt utbud av stugor i Lindås.