search

Stugor i Jondal

Närmast unikt läge vid fjord och glaciär

Välkommen att hyra stuga i Jondal, vackert beläget längs Hardangerfjorden, med Ullensvang i öster och Kvinnherad i söder. Jondal bjuder in till fantastiska upplevelser på grund av de korta avstånden till fjord. På bara en halvtimme kan du ta dig från Hardangerfjorden till snö och is på Folgefonna. Detta ger dig som väljer att hyra stuga i Jondal, unika aktivitetsmöjligheter som du knappt hittar någon annanstans i Norge.

Våra stugor i Jondal finner du här på våra hemsida. Här bokar du också direkt online men det går även bra att ringa till oss. Välkommen till en härlig semester i Norge!

Bo nära Hardangerfjorden med en stuga i Jondal

Aktiviteter och upplevelser

Det unika läget mellan fjord och glaciär bjuder på möjligheter under hela året. På sommaren kan du börja dagen med bad i Hardangerfjorden innan du tar turen upp till glaciären. Folgefonna Summerskicenter är ett populärt resmål för dem som vill ha skid- och brädaktiviteter även under sommarmånaderna. Du kan också gå med på en guidad glaciärtur, och kanske törs du klättra på blåisen? Ett besök på Folgefonna är en mycket speciell upplevelse.

En semester vid fjord och berg bjuder in till fiske från land och båt, kajakpaddling, vandring, cykling, klättring och mycket mer. Under en semester i en av våra stugor i Hordaland är du aldrig långt ifrån spektakulär natur - dra nytta av de möjligheter som erbjuds.

Upplev kommunen

Jondals kommun består av Kysnes, Kvinnherad, Torsnes, Jondal, Solesnes-Svåsand och Herand. Jondal är kommunens centrum, och här hittar du vad du behöver under din semester. 
Om du vill ta in lite av Hardangerregionens kultur och historia kan du ta en tur till Herand. Här finns många spännande sevärdheter för alla åldersgrupper. Bland annat är Herand Kulturhistoriska Center värt att besöka. Där kan du lära dig mer om Herands utveckling från istiden fram till förra seklet.

Det finns många kulturminnen i området. På Mariskarvet finns ett hällristningsfält där du kan se upp till 85 figurer från tiden mellan 1500 f.Kr. till 500 f.Kr. På många ställen finns det också gravhål från brons- och järnåldern, och flera av dessa är utgrävda. I Jondal centrum kan du se de berömda schweizerhusen från 1800-talet och 1900-talet.

Boka boende i Jondal, Norge

Oavsett när året du tillbringar din semester i ett semesterhus i Hordaland, kan du förvänta dig en vistelse fylld med aktiviteter och upplevelser för hela familjen. Jondal har ett otroligt varierat aktivitetsbjudande - du kan bada i fjorden och åka skidor på glaciären på en och samma dag! Våra stugor i Jondal finner du i vackra omgivningar vid Hardangerfjorden.

När du väljer att hyra en privat stuga för din nästa semester, väljer du samtidigt en semester med extra frihet. Planera tiden i stugan precis som du vill, laga mat i ditt eget kök och njut av läget som din stuga har. Barnen kan leka i trädgården medan de vuxna får en kopp kaffe i solen. En semester i Norge är knappast mer idyllisk än det. Välkommen att boka din favorit till din semester i Norge, i vårt utbud av stugor i Jondal.