Stugor i Roma (Romakloster)

Heter det Roma eller Romakloster? I folkmun säger man Roma men för att undvika förväxling med Italiens huvudstad är postadressen Romakloster. Roma är beläget på mellersta Gotland vilket gör att man har nära till allt om man hyr någon av våra stugor i Roma.

A family with their dog enjoying dinner outside during a stay in a holiday home

Roma Kungsgård och klosterruin

Genom att hyra stuga i Roma kan du ta del av områdets spännande historia. Roma Kungsgård och klosterruin är en kulturhistorisk mötesplats i idyllisk gotländsk miljö. Här finns mycket att se, bland annat kulturhistoriska utställningar och konstutställningar. Under sommaren går det att boka guidade turer och höra intressanta berättelser om svunna tider.

Gå i den väldoftande örtträdgården eller besök Roma glasbruk och formgivarhuset med försäljning av gotländskt hanterverk, design och souvenirer. Här finns även restaurang och café för den som känner att hungern kryper sig på.

Klosterruinen används idag som teater och Romateatern är en av Sveriges vackraste teaterscener. Under härliga sommarkvällar kan du här få uppleva Shakespears tidlösa texter med Kungsgården i bakgrunden. I pausen kan du sträcka på benen och ta något att äta. Svep in dig i en filt och njut av föreställningen alltmedan sommarkvällen sakta skymmer. Genom att hyra stuga i Roma kan du få en teaterupplevelse som du sent kommer att glömma.

Med närhet till Gotlands alla godbitar

Genom att hyra någon av våra stugor på Gotland kan du ta del av öns idylliska natur och intresseväckande historia. Att hyra stuga i Romakloster innebär en semester med närhet vare sig du vill besöka Fårö längst upp i norr eller Gotlands mest kända rauk, Hoburgsgubben, som finns på Sundre längst ner i söder.

Semester i Roma på Gotland

NOVASOL är Sveriges största stugförmedling och har flera års erfarenhet av stuguthyrning på Gotland. Om ni vill hyra stuga i Roma kan ni boka direkt online eller via vår kundtjänst. Välkommen att hyra stuga på Gotland!