Stugor i Vibble

Letar du efter en stuga på Gotlands västkust kan vi bland annat tipsa om Vibble. Den lilla orten strax söder om Visby ligger precis vid havet och är tillsammans med sina omgivningar en härlig plats att spendera sin semester.

Hos oss på NOVASOL, kan du hyra stugor i Vibble med omnejd – samtliga kan bokas direkt här på hemsidan eller över telefon om du hellre önskar. Välkommen!

Stuga i Vibble på Gotland

Populära semesterhus i Vibble

Loading...

Semesterhus med flexibel ankomst i Vibble

Loading...

På Gotlands västkust nära Visby

Vibble är en tätort på Gotland som ligger ungefär tre kilometer söder om Visby. Eftersom ön nås via Visby med såväl båt som flyg, har Vibble ett mycket bra läge för dig som snabbt vill komma till din stuga på ön.

Tar du dig vidare söderut, når du Visby Golfklubb (ca 20 km) där du kan passa på att spela golf under semestern. Fortsätter du ytterligare en bit ner, cirka 30 kilometer från Vibble, når du Klintehamn varifrån du bland annat kan ta färjan ut till berömda Stora Karlsö.

Nära till Visby med en stuga i Vibble

Vad kan man göra i Vibble?

Även om orten till stora delar utgör en perfekt plats för utflykter på ön, finns samtidigt upplevelser i den direkta närheten. Här följer några exempel på vad du kan göra när du valt att hyra stuga i Vibble:

  • Veteranbilsmuséet – Bilmuséet i Vibble är uppskattat bland såväl ung som gammal. Utöver veteranbilar – en del så gamla som tidigt 1900-tal – så finns här en stor samling motorcyklar, cyklar och traktorer. Här finns även en rad olika aktiviteter att uppleva som till exempel radiostyrda bilar och trampbilbana.

  • Vibble gård och kapell – Åk till fina Vibble gård vars tillhörande park är mycket vacker och bland annat agerar plats för nationaldagsfirande. Det medeltida stenhuset, som utgör de äldsta delarna av gården, har en historia som sträcker sig så långt tillbaka som 1200-tal.

  • Kneippbyn – Turistanläggningen vid Vibble är en av de mest kända på Gotland. Här finns såväl sommarland – med Pippi Långstrumps Villa Villerkulla som höjdpunkt – som vattenland och allt som allt mängder med attraktioner.

En semester i ett boende här ger även närhet till salta bad i havet på västra Gotland. På bekvämt avstånd finner du såväl anordnade badplatser som små mysiga ”guldkorn” längs med kusten.

Den direkta närheten till Visby ger givetvis också smidig tillgång till allt som den populära staden har att erbjuda. Här kan uppleva såväl historiska sevärdheter som kultur, shopping och gastronomiska upplevelser av hög klass. Vibble är ett bra alternativ om du vill hyra stuga i Visby men kan tänka dig att bo lite utanför.

Stuguthyrning i Vibble och övriga Gotland

NOVASOL kan idag erbjuda flera fina stugor i Vibble och området runt omrking. Vår egen personal på Gotland arbetar året om med att besöka stugor, semesterhus och semesterlägenheter som kan vara aktuella att användas för uthyrning. Detta gör att alla stugor på Gotland har besökts av NOVASOL innan de finns tillgängliga för dig att hyra. Dessa finner du här på hemsidan där du kan boka direkt online.

Ofta hämtar du också nyckeln till din stuga på vårt servicekontor som ligger i centrala Visby. Tacksamt beläget när du kommer in i hamnen med färjan. Här kan du även få tips om, samt boka, aktiviteter på Gotland. Som stugförmedling på Gotland vill vi uppmuntra dig att verkligen uppleva resmålet. Gotland är en fantastisk destination som man gärna kommer tillbaka till – år efter år!