Stugor i Lärbro

Välkommen till Lärbro på norra Gotland. Här njuter du av en avkopplande semester på Gotland med kort avstånd till havet. Även om Lärbro är en liten ort, bjuder den på flera historiska sevärdheter. Detta samtidigt som att du har en bra bas för att utforska den norra delen av ön med till exempel Slite (10 km), Fårösund (19 km) och Visby (40 km) på bekvämt avstånd.

För att boka boende i Lärbro till din semester, är du välkommen till oss på NOVASOL. Här på hemsidan, finner du vårt lediga utbud av stugor och semesterlägenheter. Du bokar ditt boende här direkt online, eller genom att ringa till vår gästservice. Välkommen!

Lärbro kyrka på Gotland

Populära semesterhus i Lärbro

Loading...

Djurvänliga semesterhus i Lärbro

Loading...

Semesterhus med flexibel ankomst i Lärbro

Loading...

En ort rik på historia

Väljer du att hyra stuga i Lärbro, kan du komma nära flera sevärdheter som ofta har en lång historia tillbaka i tiden. Den medeltida stenkyrkan Lärbro kyrka, är en sevärdhet svår att missa under en semester här. Kyrkans åttakantiga torn är iögonfallande och stod klart redan under 1200-talet. Kastalen, den tornliknande försvarsbyggnaden alldeles intill, har en historia som sträcker sig ännu längre tillbaka. Närmare bestämt 1100-talet.

I området finns också än mer historiska spår som till exempel järnåldersboplatsen Hammarsänget. Knacka på Sangelstenen under ett besök Lekare hed (Laikarhaid) där mycket historia sägs ha utspelats. Vandra vid Bjärs backar där ett stort gravfält från järnåldern ligger. Se gravröset vid Kauparve. Ta dig till Ganns ödekyrka – ett omtyckt turistmål med en historia från 1200-talet.

Listan över sevärdheter är längre än så. Som du märker, finns det mycket för den historieintresserade att uppleva genom att hyra stuga i Lärbro.

Utflyktsmål från din stuga i Lärbro

Läget gör att du med en av våra stugor i Lärbro, har en bra bas för att utforska norra Gotland. Genom bara 10-15 minuter med bil söderut når du Slite vid havet på östkusten. Vid orten, som omnämndes redan på 1300-talet, kan den saltvattensugne uppleva badstranden. 

Tar du istället turen norrut, når du Fårösund varifrån du kan ta dig vidare för att uppleva Fårö. Färjan tar dig över till ön som av många är förknippad med Ingmar Bergman. Förutom Bergmancenter finns här spännande natur och många besöksmål, till exempel Helgumannens fiskeläge, Klintängarna och Langhammars raukområde.

Vill du uppleva Gotlands huvudort Visby, är du från Lärbro inte längre än cirka 45 minuter bort med bil. Denna vackra, mysiga, medeltida stad är en upplevelse i sig. Promenera innanför ringmuren på de stenbelagda gatorna och njut av den härliga atmosfären.

Boka boende i Lärbro på Gotland

Att hyra stuga på Gotland är mycket populärt och det är lätt att förstå varför så många har detta som sin främsta semesterdestination i Sverige. Är det just Lärbro som lockar, är du välkommen att se vårt lediga utbud här på hemsidan. Sedan 1968 har vi arbetat med stuguthyrning och kan idag erbjuda semesterlägenheter och stugor som uthyres över närmast hela landet. I Lärbro med omnejd har vi flera stugor, till exempel i eller nära Othem, Lärbo och Vägume. Passa på att boka din semesterbostad redan idag – först till kvarn gäller. Välkommen till oss på NOVASOL och våra stugor i Lärbro.