Stugor i Fröjel

Välkommen att hyra stuga i Fröjel på Gotlands västkust. Fröjel är en kustsocken på västra Gotland och ligger cirka 41 km söder om Visby. Här kan du njuta av vacker gotländsk natur och närheten till havet. Fröjel är också en utmärkt bas för att utforska den södra delen av Gotland under semestern. Extra bra läge har man för att upptäcka stora Karlsö då det inte är långt till Klintehamn (ca 7km).

Alla stugor i Fröjel som har lediga perioder att boka kan du finna här på vår hemsida. Varje stuga och semesterlägenhet har besökts av vår egen personal innan den gjorts tillgänglig för uthyrning. Har du hittat din favorit i utbudet så vänta inte för länge. Det är populärt att hyra stuga på Gotland och först till kvarn gäller!

Villa Ferien Fröel - Gotland

Populära semesterhus i Fröjel

Loading...

Semesterhus med flexibel ankomst i Fröjel

Loading...

Upplevelser i Fröjel

Många stannar till för att beundra den mäktiga skeppssättningen vid Gannarve som är ett gravmonument från yngre stenåldern. Den ligger naturskönt med en härlig utsikt över Karlsöarna

Kyrkan i Fröjel ligger också väldigt vackert på klippkanten och har en vidunderlig utsikt över havet. Många anser att sträckan längs kusten är en av de vackraste på Gotland. Vägen slingrar sig precis vid kusten och är en populär sträcka att vandra, cykla eller köra bil på. Här finns flera bad så som Gustavs, Vallbybodar, Sandhamns barnvänliga sandstrand med brygga, kiosk samt WC och Djupvik där ni kan äta mat på restaurangen som ligger där. Äter ni på kvällen kan ni samtidigt få njuta av en magisk solnedgång, när vädret tillåter detta.

Upptäck södra Gotland

Med en av våra stugor i Fröjel har du en god bas för att upptäcka denna del av ön. I Klintehamn, som ligger cirka 7 km norr om Fröjel, finns bland annat mataffär, butiker och apotek. Här kan du också ta båten över till populära Stora Karlsö som har ett rikt fågelliv och en säreget landskap. På våren/försommaren kan man bland annat se sillgrisslor och tordmular häcka på de lodrätta klippväggarna och runt om i den karga och vindpinade naturen. 

Vill du spela golf på Gotland finns det fantastiska mlöjligheter. Till Visby GK’s vackra och utmanande golfbana har ni cirka 17 km. Kronholmen, som den också kallas i folkmun, är förödande vacker på kvällarna och blåsiga dagar vill man bara kasta klubborna i havet. Från nästan varje hål kan du se havet. Åk gärna den vackra kustvägen söderut. På vägen passerar du bland annat: 

  • Nisseviken, där det wind- och kite-surfas

  • Näs med sin vackra vindkraftspark

  • Burgsvik, med inspelningsplatsen för TV-programmet ”Så mycket bättre”

  • Öjas vackra kyrka

  • Holmhällars raukområde och vackra fiskeläge

Sudret, som den sydligare delen av Gotland ofta kallas, bjuder på många vackra pärlor och här finns även flera konsthantverkare och ateljéer.

Boka boende i Fröjel för nästa semester

Hos oss på NOVASOL kan du hyra stuga i Fröjel antingen här online eller genom att ringa till oss. Vi hjälper dig gärna med din bokning eller om du har någon fråga du önskar svar på. Vi har arbetat med stugförmedling sedan 1968 och kan idag erbjuda ett brett utbud av stugor på Gotland – från norr till söder. Varje boende är unikt med sin historia och charm. Hitta din favorit i vårt utbud av stugor i Fröjel.