Stugor i Gammelgarn

I vårt utbud av stugor på Gotland finner du bland annat naturrika Gammelgarn. Här semestrar du på Gotlands östkust, bara ett stenkast från havet. Om du vill hyra stuga i Gammelgarn hälsar vi dig varmt välkommen till oss på NOVASOL. Alla våra stugor är privatägda vilken ger en unik variation att välja mellan där varje boende har sin historia. Du ges en möjlighet till personliga upplevelser med utgångspunkt i en semesterbostad som ni har helt för er själva. 

Samtidigt bokar du tryggt i vetskap om att NOVASOL har arbetat med stugförmedling sedan 1968 och varje boende har besökts av vår egen personal innan uthyrningen startar. När du väljer att hyra stuga på Gotland direkt genom oss, antingen via hemsidan eller genom att ringa till oss, så ingår dessutom alltid vårt Trygghetspaket automatiskt i din bokning.

Ferienhäuser Gammelgarn - Gotland

Populära semesterhus i Gammelgarn

Loading...

Semester på östra Gotland

Gammelgarn är en kustsocken på Gotlands östra kust, cirka 50 km från Visby. Är du intresserad av naturen har du kommit helt rätt. Kusten varierar med långa vackra sandstränder, kalkklippor och karga klipperstensstränder. Här finns många fina vandrings- och cykelvägar som går längs med kusten och över de flacka hedlandskapen, genom strandskogarna.

De vanligaste sandstränderna är Grynge, Sandviken, Katthammarsvik och Sjauster. Blåsiga dagar kan du även se folk utöva wind- och kitesurfing vid Sandviken. Här finns matställen i till exempel Herrvik, Katthammarsvik, Sysne fiskbutik och skolhuset vid Östergarns kyrka. Detta är exempel på där du kan få en bit mat men det finns såklart fler ställen som serverar mat i området. Här finner du även många gårdsbutiker där du kan handla närodlade och ekologiska grönsaker. Många tycker att morötterna och potatisarna är extra goda här på grund av sandjorden och all sol.

Upplev Gammelgarn med omnejd

Från Herrviks hamn, cirka 9 kilometer från Gammelgarn, kan du sommartid åka med på en båttur till Östergarnsholm. Här kan man, när det är säsong, se personer gå längs med kusten med sina kastspön. Är man hantverksintresserad finns här många smultronställen både för den som gillar bild, konst, betong, grafik, ull, sten, textil, keramik och mycket mer.

Vill du ta en lite längre utflykt, når du Gothem med en cirka halvtimmes färd norrut i bil. Här kan du bland mycket annat upptäcka Gothemhammar, medeltida Gothem kyrka, och Gothems strandbad.

På kortare avstånd finns Ljugarn söder om Gammelgarn och nås på cirka 15 minuters bilresa. Här kan du bland annat uppleva gravfältet vid Gålrum, Fornborgen Burgen och Folkhammar raukområde. 

Att ta sig till Gammelgarn är inte svårt. Från västra sidan och Visby, där både flygplats och färjeläge ligger, är det bara cirka 5 mil till Gammelgarn.

Boka boende i Gammelgarn

Gotland är en plats det inte går att besöka bara en gång och säga att man upplevt ön. Den otroliga mångfalden med allt som finns att göra här, är kanske anledningen till varför så många väljer att åka tillbaka hit. År efter år. 

Har du ännu inte upptäckt den östra sidan av Gotland, kan vi tipsa om vår stuguthyrning i Gammelgarn. Upptäck även närliggande Östergarn, Katthammarsvik, Herrvik, Sysne och alla andra platser att uppleva med en av våra stugor på Gotland. På NOVASOL önskar vi dig en härlig semester i en av våra stugor i Gammelgarn!