Stugor i Kappelshamn

Välkommen till NOVASOL för att hyra stuga i Kappelshamn och en skön semester vid havet på norra Gotland! Vackert beläget vid havet på norra delen av ön. Här kan ni spendera dagarna vid och i vattnet eller i den vackra naturen. Gotland är ett riktigt semesterparadis och har massor av intressanta aktiviteter att erbjuda.

Apartment Kappelshamn - Gotland

Strand, sol och bad

Kappelshamn ligger på västra kusten på norra Gotland, cirka 40 km norr om Visby. Norr om hamnen ligger en mindre sandstrand där det finns en badbrygga. Här kan ni välja själva om ni vill ligga på sand eller gräs.

Längst in i Kappelshamnsviken ligger nästa sand-/badstrand som är långgrund och passar därför extra bra till små barn som gärna vill gräva i sanden. På sommaren har även restaurangen öppet. Vid campingplatsen finns en fotbollsplan och på sommaren anordnas här "boll-kul" för barn två gånger i veckan. Här finns även socken bastu och kiosk.

Upplevelser under semestern i Kappelshamn

Tvärs över viken finner du Bläse kalkbruksmuseum där du kan ta stentåget till stenbrottet. Ni kan vandra från Kappelshamn till Hallshuk som är ett av de vackraste fiskelägena på Gotland med vidunderlig utsikt. På vägen finns det flera fina platser att stanna till för att lägga ut en filt, njuta av sin fikakorg eller bara sitta och meditera.

Hör havet slå mot stranden, sjöfåglarna och vinden susa i träden. På våren förstärks ljuden med allsköns fågelsång. 

Det populära stenbrottet Blå Lagunen ligger ungefär en halvtimmes bilfärd härifrån. Kör ni söderut kommer ni till Ihreviken och Lickershamns sandstränder. Sedan är det inte långt till Lummelundagrottan där man får gå ner i de mäktiga grottorna och se fossiler och vackra droppstenar.

Norr om Ihreviken ligger Sigsarve strand som bjuder på bra öringsfiske. Här finns ett litet fiskeläge som ligger och kurar längs med klintkanten.

Den speciella naturen på norra Gotland är karg och inte så bördig. Det finns ett antal får-gårdar här som erbjuder lammskinn och andra lammprodukter som kött och korv. Här finns även konsthantverkare som visar de gotländska produkterna i sina gårdsbutiker och gallerier.

Boka boende i Kappelshamn

På NOVASOL besöker vi varje enskild semesterbostad och går igenom den grundligt innan vi tar in den i vårt sortiment, vilket bidrar till att skapa trygghet hos våra kunder.Vi har stugor och semesterboenden i hela 19 länder i Europa och runtom i Sverige.

Glöm inte bort att kika bland alla våra stugor och semesterboenden på Gotland, ni hittar dem här!På NOVASOL tror vi att god och säker service är nyckeln till oförglömliga semesterupplevelser.

Det är därför vi är med er på hela resan - både före, under och efter - så att ni alltid är i säkra händer när ni hyr semesterboende i Kappelshamn med omnejd hos NOVASOL. Välkommen!