search

Stugor i Kappelshamn

Semester vid havet på norra Gotland

Välkommen till NOVASOL för att hyra stuga i Kappelshamn med omnejd. Vackert beläget vid havet på norra delen av ön. Här kan du njuta av salta bad, vacker natur och det mesta som en semester på ön har att erbjuda. 

Våra stugor i Kappelshamn som har lediga perioder att boka, kan du se här på hemsidan. Du kan boka din favorit direkt online eller genom att ringa till oss. På NOVASOL har vi arbetat med stugförmedling sedan 1968 och är glada över att kunna erbjuda stugor på Gotland vid en lång rad platser, bland annat i Kappelshamn. Välkommen!

Strand, sol och bad

Kappelshamn ligger på västra kusten på norra Gotland, cirka 40 km norr om Visby. Norr om hamnen ligger en mindre sandstrand där det finns en badbrygga för salta dopp i havet. Här kan du välja själv om du vill ligga på sand eller gräs. 

Längst in i Kappelshamnsviken ligger nästa sand-/badstrand som är långgrund och därför passar små barn som gärna vill gräva i sanden. På sommaren har även restaurangen öppet. Vid campingplatsen finns en fotbollsplan och på sommaren anordnas här bollkul för barn två gånger i veckan. Här finns även socken bastu och kiosk. 

Upplevelser under semestern i Kappelshamn

Tvärs över viken finner du Bläse kalkbruksmuseum där du kan ta stentåget till stenbrottet. Du kan vandra från Kappelshamn till Hallshuk som är ett av de vackraste fiskelägena på Gotland med vidunderlig utsikt. På vägen finns fina platser att stanna  till för att lägga ut sin filt, njuta av sin fikakorg eller bara sitta och meditera. Hör havet slå mot stranden, sjöfåglarna och vinden susa i träden. På våren förstärks ljuden med allsköns fågelsång. 

Det populära stenbrottet Blå Lagunen ligger ungefär en halvtimmes bilfärd härifrån. Kör du söderut kommer du till Ihreviken och Lickershamns sandstränder. Sedan är det inte långt till Lummelundagrottan där man får gå ner i de mäktiga grottorna och se fossiler och vackra dropstenar. Norr om Ihreviken ligger Sigsarve strand som bjuder på bra öringsfiske. Här finns ett litet fiskeläge som ligger och kurar längs med klintkanten.

Den speciella naturen på norra Gotland är karg och inte så bördig. Därför finns det ett antal fårgårdar här som erbjuder lammskinn och andra lammprodukter som kött och korv. Här finns även konsthantverkare som visar de gotländska produkterna i sina gårdsbutiker och gallerier.

Boka boende i Kappelshamn

På NOVASOL har vi arbetat med stuguthyrning på Gotland sedan många år tillbaka. Precis som för övriga Sverige, besöker vi samtliga stugor och semesterlägenheter på ön innan de tas in i sortimentet. Detta gör vår egen lokala personal på Gotland. 

När du bokar ditt boende i Kappelshamn direkt hos NOVASOL så är det flera saker du kan räkna med. Förutom att semesterbostaden har besökts innan den kom in i sortimentet så ingår bland annat alltid vårt Trygghetspaket automatiskt i din bokning. Väljer du att hyra stuga i Kappelshamn hos oss, har du därför bästa pris-garanti och avbeställningsskydd med dig. Läs gärna mer i detalj om detta i våra Hyresvillkor. På NOVASOl hälsar vi dig välkommen till en härlig semester i någon av våra stugor i Kappelshamn med omnejd!