search

Hyra hus i Fuengirola, Andalusien

Välkommen till Fuengirola och våra semesterbostäder nära havet i Costa del Sol! Fuengirola är en vacker stad, belägen mellan Marbella och Malaga. Staden har ca. 7.500 invånare och är egentligen en gammal fiskeby, som genom åren har utvecklats till en modernare stad.

Samtidigt har Fuengirola blivit en favorit semesterdestination, för här kan det bästa med Spanien åtnjutas i sin helhet. Hyr ett hus i Andalusien och upplev det bästa som Spanien har att erbjuda!

 

Srand i Costa del Sol, Fuengirola, Playa del Carvajal

Vad gör Fuengirola till något speciellt?

Även om Fuengirola har genomgått en stor utveckling har staden lyckats behålla många spår av de folk som bodde i staden under antiken. På en kulle ligger t.ex. det arabiska slottet Sohail. Slottet är välbevarat och som en extra bonus, har du därifrån en vacker utsikt över Fuengirola.

Olika konserter och evenemang hålls ofta på slottet. Du kan också uppleva de gamla romerska badhusen. På stadens torg kan du beundra den vackra kyrkan och koppla av lite på något av kaféerna. Generellt finns det många charmiga gator och torg i staden, vilket ger en trevlig atmosfär och som inbjuder till trevliga promenader. I Fuengirola får du många av de mer autentiska upplevelserna med hem från semestern i Spanien.

Och allt detta kombineras med de vackra stränderna och den varma spanska solen!

Sköna stränder kring Fuengirola

De flesta vill också stanna till på någon av de vackra stränderna under semestern. Väljer du att hyra semesterbostad i Fuengirola som din semesterbas, ska du packa med badkläderna, för här finns många vackra stränder. Inte mindre än 7 riktigt bra stränder kan staden skryta med.

Stränderna ligger längs den 7 km långa strandpromenaden, El Paseo Maritimo Rey de España. Strandpromenaden är fin och här är alltid liv och glad atmosfär. Här står palmer mellan de många strandbarerna och restaurangerna, och ofta möter du idrottare som tränar längs strandpromenaden.

 

Strand i Fuengirola sett från slottet Sohail

 

Hyr du en semesterlägenhet i centrala Fuengirola, då har du närhet någon av dessa härliga stränder:

Playa El Ejido - Kommer du från Marbella är detta den första stranden i Fuengirola. Det speciellt vackra med denna strand är de färgglada fiskebåtarna på stranden.

Santa Amalia – Denna vackra strand är ansluten till Playa El Ejido via en bro.

Playa San Francisco - Denna 300 m långa strand är bland de mest populära i Fuengirola. Stranden är mycket trevlig och här finns flera faciliteter. Under högsäsongen kan stranden vara ganska full.

Los Boliches - Det här är helt klart den mest populära stranden. Stranden har fått Blå Flagg flera gånger, vilket också vittnar om strandens kvalitet. Här finns möjligheter att hyra solstolar och parasoll och på flera ställen kan du gå i vattnet via träplankor. Här finns också aktiviteter för barn och en bra strandrestaurang.

Playa de Torreblanca - Denna strand ligger mellan Fuengirola och den närliggande kuststaden Benalmádena. På den här kilometerlånga sträckan finns det vanligtvis gott om plats att sola. På grund av strandens läge är det inte den mest besökta stranden. Här kan du också hyra båtar, prova vindsurfing och kajak.

Playa Las Gaviotas - På denna strand finns livräddare, offentliga duschar och toaletter samt uthyrning av solstolar och parasoll. Det finns flera butiker som säljer kalla drycker och snacks i närheten. Det finns också många bra barer och restauranger nära stranden där du kan ta lunch eller avsluta stranddagen med en god middag.

Bra familjeattraktioner i Fuengirola

Fuengirola är ett bra ställe att tillbringa en semester i Andalusien, när du reser med barn. Möjligheterna är många och det finns något att uppleva för varje smak och ålder.

En mysig och praktisk attraktion är det röda minitåget som åker runt Fuengirola. Du kan använda tåget som en liten mini-guide till staden. På vägen kommer du att passera många av stadens viktigaste platser. Du kan hoppa på och av som du vill. Dessutom är en resa med tåget alltid roligt för barnen.

Längs floden i Fuengirola hittar du en riktigt trevlig minigolfbana. På denna nittonhåls-bana kan du enkelt spendera ett par timmar om att tävla om vem som kan kalla sig en minigolfmästare när dagen är över. Det finns en bra restaurang på plats, så ni kan njuta av uppfriskande drycker och god mat medan kampen är igång.

Det är alltid mysigt och spännande att titta på djur, och i Fuengirola kan du göra det i Bioparc Fuengirola. Bioparc Fuengirola är inte bara en mysig djurpark, utan också ett uppfödningscenter för utrotningshotade arter. Djurparken ligger i centrum av Fuengirola och är en fin park med träd och härliga grönområden där både djur och besökare kan svalka sig i sommarvärmen. I juli och augusti är parken öppen till 23 på kvällen, så du behöver nödvändigtvis inte besöka platsen under de varmaste timmarna.

Från Fuengirola kan du åka på en båttur till hamnen i Benalmádena. På cirka en timmes båttur kan du njuta av den härliga havsbrisen och den fina utsikten. Har ni tur kan ni se delfiner under resan. Botten på båten är gjort av glas där du kan följa med i livet under havsytan.

Semesterbostäder i Fuengirola

Om ni väljer att hyra boende på Costa del Sol, har du flera olika alternativ på semesterbostäder att hyra i och nära Fuengirola. Först och främst finns det många bra semesterlägenheter i Fuengirola med havsutsikt. Lägenheterna ligger inom gångavstånd från många av stadens sevärdheter och de vackra stränderna. Några erbjuder också tillgång till en gemensam pool om du vill kunna svalka i vattnet utan att få sand mellan tårna.

Om du bor en liten bit från Fuengirola stad finns det ett stort urval av privata semesterhus med egen trädgård och bra terrasser och kanske ett fint apelsinträd i trädgården. Du kan också hyra ett vackert semesterhus med pool nära Fuengirola. Då är det verkligen en semester full av kul och avkoppling vid poolens kant.
 

Semesterlägenhet i Fuengirola med pool