search

Stugor i Kvinnherad i Norge

Norgesemester i härlig natur

Om du tillbringar din semester i en stuga i Kvinnherad, väntar ett eldorado av aktiviteter i spektakulär natur. Kommunen i Hordaland ligger nära ”drottningen av de norska fjordarna” – Hardangerfjorden och nationalparken Folgefonna. Kvinnherad har Hardangerfjorden och Husnesfjorden åt väster och Skånevikfjorden i söder.

Välkommen att se vårt utbud av stugor i Hordaland samt då Kvinnherad och boka ditt boende direkt här online. Självklart är du även välkommen att ringa till oss om du vill ha hjälpa med att hyra stuga i Norge till din semester.

Folgefonna nationalpark

Nationalpark och fiskelycka

Folgefonna nationalpark erbjuder många möjligheter till fina upplevelser under hela året. Folgefonnhalvön har en dramatisk och vacker natur med fjordar, berg, floder och isfall. Det är kanske inte så konstigt att detta är ett populärt resmål för både norrmännen själva och turister.

Om du tillbringar semestern i Kvinnherad under sommarmånaderna och vill utnyttja de möjligheter som erbjuds i nationalparken, kan du välja mellan många aktiviteter. Du kan utforska nationalparken på egen hand och använda några av de vandringslederna som finns i området. Här kan du njuta av en dagsutflykt.

Sunnhordland är ett eldorado för dem som vill testa fiskelyckan. I regionen har du möjligt att fiska på öppet hav, i fjordar, floder och i bergsvatten. Om du får fisk på kroken kan du laga en god måltid i köket i huset, som kan avnjutas i en mysig miljö. Kom ihåg att först kolla upp vilka fiskeregler som gäller innan du kastar i kroken.

Det finns mycket roligt att göra i Kvinnherad. Bland annat cykling, segling, kanot -och kajakpaddling och skidåkning kan skrivas upp som aktiviteter att göra under semesterdagarna.

Fjordutsikt från brygga till stuga i Kvinnherad, Norge

Sevärdheter i området

En semester i Sunnhordland är inte komplett utan ett besök till berömda Baroniet Rosendal. Slottet byggdes 1665 och ligger helt fantastiskt mellan fjordar, berg och vattenfall. Få en guidad tur genom slottet, som har haft flera olika ägare som var och en har satt sin egen prägel på byggnaden. Utanför finns Rosendals trädgård, en 300-årig renässansträdgård som omger slottet.

Om du tar dig till Halsnøy Kloster på ön Halsnøy kan du se ruinerna av ett kloster som byggdes av vikingahövdingen Erling Skakke 1164. Idag är ruinerna ett museum som huvudsakligen är öppet under sommarmånaderna.

Innan du ger dig ut i nationalparken, ta en tur till ”Folgefonnsentret” i Rosendal. Här kan du lära dig mer om nationalparken, livet i Hardangerfjorden och klimatförändringar.

Vill du lära dig mer om geologi, och kanske till och med lite om jordens historia? Då ska du besöka Steinparken i Rosendal, där det finns information om jordens historia under 4600 miljoner år. 

Upplev norsk natur

Kvinnherads natur är en upplevelse i sig. Om du vill komma nära den mäktiga naturen kan du ta dig till det som tidigare har utsetts till ett av världens vackraste vattenfall, nämligen Langfossen

Vattenfallet har ett fall på ca 600 meter och faller i Åkrafjorden. Europaväg 134 passerar vattenfallet där det faller ut i fjorden. En spektakulär upplevelse!

Terrassen till en av våra stugor i Kvinnherad, Hordaland

Boka boende i Kvinnherad

Det finns flera fina tätorter i Kvinnherad kommun. Till exempel kan du åka till Husnes, som är kommunens handelscentrum. Där du hittar allt du behöver för din vistelse i Hordaland. Du når Halsnøya via Halsnøytunnelen, och där väntar spännande sevärdheter och vackra naturomgivningar.

Kvinnherad är en unik semesterupplevelse. Närheten till fjäll och fjord ger semestern det där lilla extra, och inbjuder till härliga och aktiva dagar i naturen. NOVASOL förmedlar semesterhus och stugor i hela Norge, och det finns goda chanser att du hittar precis den semesterbostad som passar just dig perfekt.